1 poeng etter svart/hvit forestilling

Publisert 2/11/2018 av Øystein Thorsen

To helt forskjellige omganger førte til poengdeling mot Oldham.

For andre gang på to kamper, og tredje gang sesongen sett under ett, lå Blackburn under 2-0 til pause. Og det på Ewood dessuten. I de tre kampene som har ført til tre poeng den siste tiden har gutta hatt spillet og kommandoen fra første minutt, men i de kampene der det har blitt poengtap har man ikke hatt fantasi og kraft i førsteomgang - slik som i går mot Oldham.
Det kan  også ha vært grunnen til at Mowbray gjorde to bytter i pausen.

Innledningen av kampen var dog lovende, for allerede etter 40 sekunder kunne Payne ha satt 1-0 etter en ball fra Graham. Oldham svarte øyeblikkelig med krav om straffe og en lett avslutning som ikke stilte store krav til Raya. Dette i løpet av de første 90 sekundene.

Fra en relativt hektisk start utviklet kampen seg til en midtbanekrig, uten mange sjanser. Etter 26 minutter hadde derimot Blackburn corner, som Oldham-keeper Placide fikk god kontroll på. Sisteskansen leverte ballen raskt til Oldhams Nazon som latterliggjorde Nyambe før han overlistet Raya.
Scoringen befestet Oldhams grep om kampen, vertene var tafatte og klarte ikke svare.
Og etter 38 minutter var det en lignende situasjon. Nazon igjen på kontring, denne gangen var det Mulgrew som havnet en-mot-en og verken skotten eller Raya kunne hindre 2-0.

Dack forsøkte å rette opp det triste inntrykket, men Blacburn måtte gå målløse til pause. Mowbray tok da grep i garderoben. Ny formasjon og innbytter i form av Lewis og Armstrong, noe som skulle vise seg å være en god justering. Blant annet Lewis ble belønnet med bestemannsprisen. Laget entret banen i andre omgang med tre forsvarer og fire angripere. Det skulle scores!

Gutta behøvde litt tid på å komme inn i det nye opplegget, men etter et kvarters tid fikk de uttelling. Heldigvis så ikke Oldham ut til å være særlig interesserte i å ta sjanser i denne perioden, da de knapt hadde et fullstendig angrep. Det kan ha vært her kampen ble berget for vertene. Uansett, det som hendte var det som vi har sett mange ganger denne seongen:
Kaptein Mulgrew sto fram, og curlet et frispark uttagbart bak Placide. 1-2.

Nå luktet Blackburn blod og en utligning lå i luften, og den skulle komme som en ønskedrøm - på mer enn én måte. Det var nemlig bursdagsbarnet Armstrong som skulle få åpne målkontoen, akkurat slik han hadde håpet før kampen. Angrepet startet med Graham som spilte til Dack, som årvåkent fant Armstrong.
2-2 med 20 minutter igjen å spille.

Naturligvis begynte hjemmelaget å jage seieren ved det tidspunktet, men Oldham kjempet hardt for å stenge buret. Armstrong hadde en ny mulighet, og gjestene ble til og med redusert til ti mann da Moimbe fikk sitt andre gule kort. Det skulle allikevel slutte med poengdeling til tross for at begge lag hadde muligheter til å avgjøre.

Mowbray var frustrert etter kampen selv om det var gledelig at gutta kom tilbake i andre omgang.
- Det er framfor alt frustrasjon og skuffelse vi kjenner etter denne kampen, sa sjefen i følge Lancashire Telegraph.
- I pausen var laget frustrerte og vi gjorde endringer. Da utligningen kom var det fortsatt nok tid til å avgjøre, men vi klarte det ikke, forklarte Mowbray og sier at spillerne kanskje skulle vært litt mer tålmodige og hatt mer ro med ballen.
Ikke minst er det frustrerende å avgi poeng hjemme når man ser både Wigan og Shrewsbury tape.

Samtidig minner Mowbray om at ett poeng er ett poeng nærmere toppen, og det er en tredjedel igjen av sesongen. Dermed skal det ikke være grunn til panikk. Allikevel er det bekymringsverdig at flere av de siste kampene har startet tamt og fantasiløst, og dermed sluttet med poengtap.
Dette er noe som Mowbray må få rettet opp i, for selv om det er mange kamper igjen har nedtellingen kommet godt i gang, og poengene må hentes inn jo før jo heller.

Vi ser nå med spenning fram til tirsdag da det er ny runde. Laget drar da sørover til Portsmouth, samtidig som Wigan spiller hjemme mot Blackpool og Shrewsbury er borte mot Fleetwood.
På papiret enkle oppgaver for våre motstandere, mens vi møter et Pompeys som i går noterte borteseier mot MK Dons.