- Vi spilte ikke mot et reservelag


Publisert 06.01.2019 av Øystein Thorsen
Les om reaksjonene etter gårdagens uavgjort mot Newcastle.
Mowbray kunne fortelle etter kampen at spillerne var skuffet i garderoben fordi de følte at de fortjente å vinne kampen - som de hadde godt grep på i 90 minutter pluss tilleggstid. Så klart er det alltid situasjoner i fotball der man merker at man er på tynn is, men i det store og det hele matchet og utfordret Blackburn hjemmelaget gjennom hele kampen.
Benitez på sin side er skuffet over at laget hans må spille en ekstra kamp.

Og akkurat der ser man en av de store forskjellene mellom managerne. Som Lancashire Telegraph beskriver det: Der Mowbray byggde opp kampen med minner fra barndommen om hvordan FA-cupen var nærmest som en høytid, svarte Benitez med å se på turneringen mer som unødvendig bryderi. 
Derfor, i kombinasjon med bekymringene de har i ligaen, gjorde spanjolen åtte endringer.

Undertegnede hevdet i forkant at Benitez' prioriteringer ville resultere i et rustent lag, men i følge Lancashire Telegraph vil ikke Mowbray høre noe annet enn at det var ett Premier League-lag de spilte mot.
- Jeg synes ikke vi spilte mot et reservelag. Disse spillerne har alle spilt i Premier League. Jacob Murphy, som jeg jobbet med i Coventry, kostet dem 12 millioner pund. Mens alle spillerne vi møtte spilte i Premier League for et år siden, spilte samtlige våre 11 i League One, så spillerne skal ha honnør for måten de gjennomførte på. 

Benitez var også skuffet etter kampen, men det var altså fordi det blir returkamp på Ewood. 
- Det er synd at vi må spille en ekstra kamp, men det er bedre enn å tape. Når man spiller hjemme skal man avgjøre, men vi spilte ikke på nivået jeg forventet. Heldigvis fikk vi en god reaksjon, oppsummerte Benitez og siktet da til at laget klarte å utligne. 
- Nå blir det ytterligere en kamp, ytterligere en situasjon du må håndtere med ytterligere minutter, flere spillere, mere risiko. 
Cup er gøy dere!

Benitez labre interesse for cupen, og alle byttene han gjorde var allikevel ikke noe Mowbray la mye vekt på før kampen. På spørsmål om det var oppløftende å se startoppstillingen til Newcastle svarte Mowbray "egentlig ikke".
- Kanskje spillerne fikk et lite løft, men for meg var det viktige å se til at laget ikke tok foten av gasspedalen, mot et Premier League-lag foran 40 000 tilskuere. For meg handler det om å prestere, og vårt ønske om å få et resultat, noe vi nesten fikk også.
En uttalelse som virkelig står i kontrast til Benitez' kommentar om returoppgjøret:
- Vi vil prøve å gjøre det bra og hvis vi kan gå videre i turneringen skal vi prøve å gjøre det.

I lys av Benitez sine to (2) "prøve" og ett "hvis" spår Lancashire Telegraphs Rich Sharpe at Benitez kommer til å stille opp med et lignende mannskap til omkampen den 15. januar. Newcastle spiller mot tabellnabo Cardiff kun fire dager etter omkampen, og dette er en kamp der de absolutt ønsker seg tre poeng. Ikke bare på grunn av at det er en såkalt sekspoengskamp, men også fordi det ble null poeng hjemme mot Man United nå sist og den kommende kampen mot Chelsea skal vanligvis også ende med en smultring for skjærene. Slikt gjør at nedrykksspøkelset blir mere og mere nærværende.
Uansett hvordan det går i returkampen får vi vite hvordan fjerde runde blir seende ut når den trekkes i morgen, mandag, kveld.  


 
 
Glemt passord?
Brukernavn:  
Passord:  
Bekreft passord:  
Navn:  
E-post: