- To tapte poeng

Publisert 2/6/2023 av Erlend Pettersen

Blackburn sliter voldsomt foran mål og spesielt Ben Brereton Diaz er skuffende for tiden.

Blackburn og Wigan spilte 0-0 på Ewood Park denne mandagskvelden. Mange hadde benket seg foran fjernsynsapparatet eller foran EDB maskinen for anledningen. Dessverre så ble det en skuffende kveld i en kamp hjemmelaget burde ha vunnet. Når man tar med at man ble snytt for straffe i det 96. minutt, så er det en bitter pille å svelge.

Hjemmelaget burde ha tatt ledelsen allerede i det tredje minuttet når Dack fant Diaz med en nydelig gjennombruddspasning. Dessverre så har vår Chilener fått i seg noe slike at målene uteblir fortiden. Skuddet ble alt for lett å lese for Amos i Wigan buret. Svakt!

Nå hadde hjemmefansen håpet på at det var hjemmelaget som skulle ta kommandoen, men det visste seg å være Wigan som hadde mest ball og spilte til seg noen skuddmuligheter. Pears fikk gjøre en grei redning etter 14. spilte minutter.

Så skulle Rovers vise fram litt spill når Rankin-Castello fikk fyrt avgårde et skudd, men ballen trillet noen meter unna målet. Da hadde man spilt 21. minutter på Ewood Park. I perioden etter dette ble det en svak kamp. Gjestene testet Pears i det 37. minutt, men Rovers målmann fikk slått til hjørnespark. Hjemmelaget fikk en sjanse til før pause, når nykommerne Thomas fyrte av, men Amos fikk slått til hjørnespark.

Nok en gang var det mye å rette på for Tomasson ved halvtid.

Det var gjestene som fikk den andre omgangens første sjanse etter en stygg balltap av Buckley. Heldigvis var ikke skuddfoten til gjestene innstilt denne mandagen. Når man hadde spilt en time kunne Dack ha sendt Rovers i ledelsen etter flott innlegg av Thomas, men vår talisman lot ballen gå forbi seg. Kun tre minutter etter fikk gjestene ballen i mål, men målet ble riktig annullert for angrep på målvakt.

Nykommeren Thomas, fikk vist litt mer av innleggsfoten i den andre omgangen. Så får man bare håpe at løpene inne i boksen tar seg opp mot Watford til helgen. I det 67. minutt kunne man ha fått en ny Tim Flowers hendelse, når Travis la inn ballen i feltet. Ballen fikk en lei sprett grunnet en gress tust, men Amos i Wigan målet fikk avverget til hjørnespark. Synd, før den hadde man trengt.

Gjestenes midtstopper, Kelly måtte av med en stygg skade. Vi får håpe at det ikke er for alvorlig, men når man går ned når det ikke er noen i nærheten så er det sjeldent godt nytt.

På slutten ble både Blackburn og Wigan spillere frustrert og kampens dommer måtte begynne å dele ut en del gule kort. Kanskje det er på tide at Diaz, får avklart situasjonen rundt klubbvalget til neste år. Nok en svak kamp.

Dommeren la til syv minutter og i det 96. minutt gikk Pickering ned i feltet og dommeren burde ha peket på ellevemeterstreken, men han vinket bare spillet videre. Kanskje er det slik at man ikke fortjener noe ekstra på slike dager?

Men skal man kjempe om en mulig kvalikplass så er 0-0 hjemme mot Wigan alt for svakt. Med mandagens resultat så ligger Blackburn på en 7.plass med 44. poeng.

Det må radikale forbedringer til foran mål om man skal raske med seg poeng borte mot Watford til helgen.