- Skadesituasjonen

Publisert 11/29/2021 av Erlend Pettersen

Blackburn har fem spillere på skadelisten.

Tony Mowbray har fem spillere ute med skader. Daniel Ayala og Sam Gallagher kan bli klar til helgens lokaloppgjør hjemme mot Preston. For Joe Rankin-Castello og Bradley Dack sin del så må de se mot 2022.

Bradley Dack er inne i sin niende måned med opptrening etter sin andre kneskade på to år. Det som er gledelig å se er at han er i gang å trene med ball på treningsfeltet og har som mål å trene med førstelaget ved årsskiftet. Det kommer til å bli en gradvis øking av spilletid på U-23 laget i januar. Det er ventet at han spiller 45, så 60 før det blir fulle 90. minutter. Om alt går etter planen så er han ventet tilbake i spill på førstelaget i løpet av februar måned.

For Sam Gallagher ser det lysere ut i forhold til spilletid. Spissen har mistet de siste fem kampene med skade, men kan bli klar til helgens dyst. Rovers er skeptiske til å la han spille før tidlig etter at han slitt en del med små skader i sin tid på Ewood Park.

For Joe Rankin-Castello er det egentlig bare sorgen. 21-åringen er nok en gang ute med hamstring skade, noe han har slitt voldsomt mye med. Her ser man ikke for seg noe spill i dette kalenderåret. 

Daniel Ayala måtte gå ut tidlig i hjemme oppgjøret mot Peterborough. De fleste fryktet et langt skadeavbrekk. Heldigvis så var ikke skaden så alvorlig, sånn at også han kan bli klar til helgen, men mest sannsynlig så spares han til den andre helgen i desember.

Ivan Poveda er nå operert og er ventet at hele sesongen ryker. Det er ikke kommet noen rapporter at han har vendt tilbake til Leeds, men det er det mest sannsynlige scenarioet for vingen.

Så får man bare håpe at man klarer å holde laget skadefritt igjennom det tette kampprogrammet som nå venter i desember måned.