- La oss ikke dvele over det

Publisert 1/20/2022 av Øystein Thorsen

Mowbray ser fram til Middlesbrough.

Etter kampen var det straffesituasjonen der Brereton Diaz ble lagt i bakken som sjefen først kommenterte. Til RoversTV var sjefen hoderistende da han svarte på om det var straffe eller ikke.
- Det er selvfølgelig straffe. Jeg kan ikke forstå at det ikke ble dømt, og antageligvis skulle det vært rødt kort også, la Mowbray til.
- Men sånn kan det gå, sa Mowbray og kunne ikke annet enn å le av den håpløse avgjørelsen, samtidig som han la til at han ikke kjenner dommeren, og at kamplederne tar sine avgjørelser. 
- Han mente vel at det var en grei inngripen av Hull-spilleren, så da må vi bare leve med det.

Samtidig var Mowbray klar over at laget ikke presterte som de skulle. Hull hadde muligheten til å øke ledelsen, og selv om Blackburn faktisk kom til en del avslutninger var det ikke presist nok.
- Vi stanget og stanget, og det var muligheter. Etter å ha studert Hull følte jeg at vi kunne ha scort på dem, de har sine svakheter.
Dessverre var det ingen i blått og hvitt som fant veien forbi dem, noe som er skuffende, for vertene hadde ikke holdt nullen en eneste gang på de siste 12 kampene.
- Jeg har ikke lyst til å kritisere gutta, de har vært fantastiske i to og en halv måned.
Fokuset nå blir å rette opp feilene før Middlesbrough kommer på besøk.

Med tanke på neste motstander kan et tap mot Hull ha vært positivt. Få feilskjæra ut av kroppen og stille med klart hode - førstkommende mandag. For i den kampen gjelder det at maskineriet er velsmurt. En ting er at det er gamleklubben til Mowbray, og dermed en kamp der sjefen absolutt ikke ønsker å dumme seg ut. En annen ting er at det tabellnabo, så konsekvensen av poengutdelingen merkes tydeligere.
Og det er i det hele tatt en særdeles tøff motstander. 
Etter en ymse start på sesongen ble Warnock sendt på dør, i november, og arvtageren Chris Wilder har virkelig strammet opp laget - på en såpass overbevisende måtet at han innkasserte prisen som månedens manager i desember. 

Om Hull-kampen er det også verdt å nevne at oppgjøret kan ha vært preget av Lewis Travis sitt fravær. Midtbane-fighteren ble syk før kampen, og Mowbray valgte å ikke erstatte ham, men overlot midtbanen til kun Rothwell og Buckley. 
Det er ikke kjent hvor mye tid laget hadde på å forberede seg på en formasjon uten Travis.
Som sagt vurderte sjefen det slik at Hull kunne scores på, og da var det naturlig med tre angripere. Mot Boro blir det noe annet.
- Jeg er ikke sikker, jeg må se ham på treningen først, svarte Mowbray på spørsmål om Travis kan være tilbake på mandag.
- Men alle lag har skader, covid eller suspenderte spillere. Vi må bare se framover.