- Helt avhengige av Venky`s

Publisert 4/4/2020 av Erlend Pettersen

Selv om man vil det eller ikke så er Blackburn helt avhengige av eierne for å holde seg flytende.

På torsdag kunne dere lese om klubbens økonomiske utfordringer, som har vært velkjent lenge. Etter nedrykket fra Premier League har klubben blødd penger sesong etter sesong, selv de årene med fallskjermpenger. Mye kan sees tilbake til dårlig ledelse, men det er ingen tvil om at det er tøffe hverdager i Championship økonomisk der halve serien satser på rykke opp til det forjettete land, Premier League.

Det er ikke bare Blackburn som blør penger i Championship eller under EFL paraplyen. Birmingham fikk forrige sesong poengtrekk etter å feilet FFP, mens Sheffield Wednesday er under etterforskning av EFL grunnet salg av stadion til sin eier. Også Derby er under lupen grunnet samme sak.

Dette er bare noen av klubbene som sliter, og skulle Aston Villa rykke ned til Championship etter å ha brukt en milliard på spillerkjøp venter det særs tøffe dager i etasjen under. Villa vil få en bot etter å ha brutt FFP reglene for EFL sesongen de rykket opp. 

Men nå tilbake til vår klubb. Våre eiere må ta skylden for at klubben rykket ned i sin tid. Etter flere sirkus sesonger i Championship, begynte de å ta noen gode avgjørelser etter ansettelsen av Steve Waggott og Tony Mowbray. De har endelig fått inn fotball folk i klubben, samtidig som de holder seg i bakgrunnen. Klubben hadde £25m i gjeld når Venkys kom inn og snart ti år etter har Venkys pådratt seg en gjeld på £125m. Til sammen så har klubben nesten £150m i gjeld.

Sånn situasjonen er blitt så er klubben helt avhengige av eierne for å bestå som fotballklubb. Uten pengene fra Venkys, hadde vi kanskje endt opp som det Bury gjorde. Selv om oss, som er fans, vil ha dem så langt bort som mulig så er realitetene sånn at Blackburn Rovers er helt avhengige av den månedlige pengeoverføringen fra klubbens eiere. 

De kunne bare gitt opp og latt klubben seile sin egen sjø, men heldigvis så er de så sta at de vil holde på klubben selv om pengene renner ut som en vår stor Glomma. Så får vi bare håpe at en dag så ender vi opp blant eliten igjen. Sånn klubben er nå under Mowbrays ledelse så er ikke det lenger en umulig oppgave. Vi er blitt en fotballklubb igjen etter mange år som et sirkus. 

Selv om man vil noe annet så kan man ikke lukke øynene for realitetene; Blackburn Rovers FC er avhengige av Venkys! Synd, men sant!