Venky's har én betingelse for salg

Publisert 3/18/2024 av Øystein Thorsen

Tydeligvis er det interesse for å kjøpe Blackburn.

Det er nettstedet Caught Offside som via The Sun skriver at Venky's skal ha mottatt et par henvendelser angående kjøp av Blackburn Rovers. 
Eierne skal ha avvist forespørslene, så dette er kanskje en ikke-nyhet. Allikevel egger det fantasien.

I de 14 årene som inderne har hatt kontroll over Ewood har det ikke manglet kontroverser. Til tider har klubben vært vanstyrt da de uerfarne kylling-avlerne støttet seg til rådgivere som var best på å fylle egne lommebøker, til forskjell fra å faktisk styrke det sportslige. 
I det siste har sagaen tatt en helt ny vending i form av etterforskning i India, som blant annet har innebært at myndighetene har tatt beslag i eiendeler verdt mere enn 11 millioner pund, og vi vet for øyeblikket ikke hvordan klubben finansieres siden Venky's ikke får lov til å sende penger ut av landet lenger.

Waggott uttalte tidligere i vinter at Venky's forestiller seg å fortsette og eie klubben, så ikke-nyheten fra The Sun har en liten nyhet i seg tross alt: 
Venky's skal nemlig ha sagt at de vil selge, bare klubben først rykker opp til Premier League.
Tankegangen bak dette er ikke krystallklar. Vi vet jo at inderne stapper inn cirka 20 millioner pund i klubben hvert år, uten å få noe som helst tilbake. Økonomieksperter har klødd seg i hodet for å forstå denne business-modellen. 
Tenker Venky's at de skal få tilbake alle pengene ved et opprykk til Premier League?

Det er naturligvis en god pengepose involvert i et opprykk, men i alle disse årene har ikke eierne vist tegn til å gi klubben en skikkelig platform å stå på i forhold til å kjempe om opprykk. Naturligvis har man hele tiden hatt Financial Fair Play hengende over seg, og det gjør jo at man ikke bare kan kaste inn ubegrenset med pund, men de må da kunne gjøre bare litt mer for å jakte opprykk?
Så lenge de ikke klarer å løfte klubben, blir det til å fortsette å tape penger samtidig som opprykket bare er fjernere og fjernere i horisonten. Denne sesongen er jo spolert, og kan ennå bli verre, og det er fordi eierne måtte/valgte å endre de økonomiske forutsetningene i en slik grad at Jon Dahl mistet lysten.

Kan det være at noen har plantet nyheten hos The Sun i et forsøk på å få eierne til å forandre mening? Det blir naturligvis bare spekulasjoner, men det er jo ikke uvanlig at ting lekkes som en del av en strategi. 
Samtidig er det jo sånn at det finnes andre klubber man kan vurdere å kjøpe, så hvis Venky's gjør seg vanskelige er det fare for at disse ukjente spekulantene retter fokus et annet sted. Hvis det ikke er slik at det er nettopp Blackburn de vil ha da.