Tidligere Blackburn-spiller som manager?

Publisert 5/18/2016 av Øystein Thorsen

I følge Lancashire Telegraph er Keith Hill langt oppe på lista.

Lokalavisa skriver i dag at Manager-jegerne på Ewood vurderer tidligere Blackburn-spiller Keith Hill som ny manager. Men Rovers er ikke alene om ønske seg Hill som ny sjef. Charlton og en annen foreløpig ukjent League One-klubb vil ha ham.
Keith Hill selv skal visstnok ha gitt uttrykk for at Blackburn er hans førstevalg.

Hill er inne i sin andre periode i Rochdale, som spiller i League One. Han har gjort sakene sine godt i klubben, særlig i sin første periode, League Two 2006/7, da han tok klubben fra nedrykksposisjon til niende plass. En god prestasjon siden Rochdale hadde lagt halve sesongen i sumpa.
Deretter ble det playoff to år på rad, før direkte opprykk til League One var et faktum - på tredje forsøk.

I League One oppnådde Hill den høyeste plasseringen Rochdale har hatt siden 1970, da de sluttet på niende plass. Deretter gikk turen til Barnsley og Championship, i 2011. Med skadeproblemer og et magert budsjett beholdt Barnsley plassen i Championship - så vidt det var.
Hill fikk ikke fornyet tillit, og vendte tilbake til Rochdale som han ett og et halvt år senere nok en gang fikk opp i League One.

Lang historie kort: en manager med hjerte i Blackburn - hvor han gikk gradene og endte på 113 kamper - og som kan dette med opprykk, selv om det mangler cash. Vinnerkultur behøver vi, og han er vant til å jobbe uten penger.
Riktignok har han mest erfaring fra lavere divisjoner, men som det ser ut for øyeblikket virker det som at det er det spekteret klubben må utforske. 

Lancashire Telegraph skriver også at tidligere nevnte Alan Stubbs (Hibernian), Gareth Ainsworth (Wycombe Wanderers), Craig Hignett (Hartlepool), og tidligere Leeds United og Rotherham-sjef Neil Redfearn har blitt vurdert. Neil Warnock har også blitt diskutert, men det er usikkert om han vil bli værende i Rotherham.
Men foreløpig skjer det ingenting da man fortsatt ikke har fått klarsignal fra Venky's om å starte med intervjuer.