Storseier for U21

Publisert 3/12/2024 av Øystein Thorsen

Nottingham lå under 4-0 allerede til pause.

Det var et U21 med friske bein som hadde tatt turen til Nottingham for å spille Premier League 2-kamp, og med seg på turen hadde hadde de en håndfull typer som bør ligge helt i vannskorpa hva gjelder plass på førstelaget.
Slik startet U21:
Michalski, Atcheson, Koumetio, O'Riordan, Batty, Weston, Whitehall, Duru, Gilsenan, Telalovic og Markanday.

Koumetio og O'Riordan lurer alle på om kan bidra i Championship, og med tanke på at det scores lite på førstelaget var det kanskje ekstra interessant å se hvordan angrepstrioen skulle ta seg ut.
Spoiler alert: alle tre kom på scoringslista.

Oppgjøret hadde en grei åpningshalvtime, der lagene ikke produserte altfor mye, men i det 29. minuttet var ingen andre enn Gilsenan på plass. Den talentfulle angriperen har jo hatt flere gode kamper på rad nå, med scoring etter scoring, så helt overraskende var det ikke at nettopp han sto for 1-0.
Så skulle det gå fort.
Telalovic la først på til 2-0 tre minutter etter at Zak hadde satt sitt. Da må Markanday ha følt at han kunne gjøre det bedre, for bare to minutter etter at tyskeren hadde scort satte den tidligere Tottenham-eleven inn 3-0.
Batty fastsatte pauseresultatet til 4-0, to minutter på overtid

At andre omgang ble mere bedagelig kan man kanskje forstå, begge lagene kunne jo se resultattavla. Forest fikk allikevel et trøstemål kort etter at timen var passert, før Duru fastsatte til 5-1 i det 81. minuttet.

Kommer innsatsen til å få innvirkning på Eustace laguttak kan man da undre. Spesielt Gilsenan er en spiller som supporterne har etterlyst, på bakgrunn av at han er i toppform.
Topp for U21 i hvert fall.
Med ni mål på seks kamper ble han nominert til månedens spiller i februar, i Premier League 2, så det er klart at man blir nysgjerrig på om han kan omsette resultatene til noe brukbart også i Championship.

Som nevnt lurer vi på om de to forsvarerne kan ta steget opp, eller om de som har spilt i de bakre rekker den siste tiden må fortsette å ta alt ansvar. Markanday er den som er nærmest Eustace sitt lag, i hvert fall hvis vi teller antall innhopp i det siste, så det er bra at han fikk minutter og følelsen av nettkjenning.
Men vi venter og venter på Telalovic
Noen mål har det blitt for ungdomslaget, men nøyaktig hvor langt unna Championship han er vet vi ennå ikke. Det virker som at det er et stykke unna, men samtidig kan den siste biten som mangler være bare én god opptreden, få den første tellende scoringen, være med på å gi laget en seier.
En ny mulighet for alt dette melder seg til helgen, selv om det er en temmelig krevende motstander i form av Middlesbrough som venter