Status quo på Ewood

Publisert 8/29/2015 av Øystein Thorsen

Resultatet bekreftet det som tabellen indikerte før runden startet.

Det var bunnoppgjør på Ewood da Bolton kom på besøk, og etter at det sluttet 0-0 må begge lag ta inn over seg at det er en grunn til at lagene ligger der de ligger.
De er rett og slett ikke bedre.

Statistikken sier det samme. I følge Sporting Life hadde begge lag hver sin avslutning på mål. Blackburn kom dog til langt flere sjanser enn Bolton, men når ingen treffer mål blir det ikke seier - det er den enkle læresetningen i fotball. En friskmeldt Rhodes har ikke stilt inn siktet, og ikke en gang Blackburn-dödaren Heskey, som "alltid" scorer mot oss, klarte å komme på scoringslista.
Men Heskey var nære på tampen, hadde det ikke vært for at Duffy reddet på streken.

Etter kampen måtte Bowyer konstatere at spillerne ville, men de hadde ikke marginer og ferdigheter i den avsluttende delen av spillet.
- Vi skapte flere gode muligheter, særlig i første omgang, sa G-Bow til Radio Rovers etter kampen. Men hatten av for måten Bolton forsvarte seg på, la han til.
Bolton-sjef Lennon hadde i forkant av kampen varslet at forsvaret kom til å sitte godt, og Bowyer fant ikke nøkkelen.
- Innsatsen fra spillerne var fremragende, man kan ikke si noe på det. Alt vi kan gjøre er å fortsette å jobbe hardt. Vi skaper sjanser, nå handler det om å omsette dem til mål.

Lennon var på sin side bitter på dommeren. En ting var at Dorian Dervite ble utvist, men enda verre syntes han det var at dommer Tierney ikke dømte straffe.
- Dommeren var fryktelig, sa Lennon i følge Sporting Life.
Det var en dobbel-situasjon som oppsto da det så ut som at Zach Clough ble felt av Duffy, før Mark Davies la seg i duell med Conway.
- 9 av 10 ganger er det straffe, men det var tydelig at han (Tierney) ikke skulle gi oss noe i kveld, konkluderte Lennon. Ved et annet tilfelle der vi var fire mot tre blåste han frispark for oss. Hans innsats var en konstant kilde til frustrasjon.

Statistikken til Sporting Life viser at Blackburn var det ledende laget i de offensive delene av kampen, bortsett fra ballinnehav.
Det kan være der skoen trykker for Bowyer.
Man skal ta føringen og beholde kontroll over spillet når man er på hjemmebane. Klarer man ikke det blir det for tilfeldig, og når man først har ballen tas det for raske - og dårlige - avgjørelser, som vi kunne se ikke traff mål en gang.
Lowe og Evans fikk starte kampen sentralt på midten, men de er ikke mest kjent som ballfordelende playmakers.

Blackburn klatret opp fra nedrykkssumpen, men går resultatene i mot oss havner vi igjen under streken. Og slik blir det seende ut i minst to uker, på grunn av landslagspausen. Når serien starter igjen må Bowyer ha brukt tiden på treningsfeltet godt.
For nå kan ingen lengre unnskylde den dårlige seriestarten på at spillerne ikke kjenner hverandre så godt.