Sommerrengjøring

Publisert 7/22/2014 av

Noen tanker om Blackburns ryddesjau så langt denne sommeren.

KOMMENTAR: Selv om det er noe jeg aldri har praktisert sjøl så er sommeren tid for rengjøring. Få skrubba bort gammelt smuss. Kanskje man skal rydde litt i boden. Få bort saker som bare står der og støver ned. Saker som ble kjøpt for altfor mye penger, men som man etter et par gangers bruk, fant ut at var ganske så ubrukelig.

Det er dette som har vært hovedfokus for Blackburn så langt denne sommeren. I tillegg til å få på plass et par svært viktige kontraktsigneringer.

Lønnsslukene David Goodwillie, Dickson Etuhu og DJ Campbell har alle forsvunnet ut dørene. Alle har blitt betalt ut av klubben. Å tru at noen skulle bla opp noen friske pundsedler for disse tre var en utopi. Det var neppe en billig løsning, men på sikt har vi fått bort dødvekt fra lønningslista. Goodwillie har tidvis vist lovende takter, men har aldri klart å ta vare på sjansene. Etuhu har sannsynligvis flere feil som har ført til scoring enn han har gode pasninger. DJ Campbell virka bare uinteressert og ikke motivert i det hele tatt.

Vi må heller ikke glemme Gary Bowyers to første kjøp som manager; Alex Marrow og Alan Judge. Det ble tidlig, nesten pinlig, åpenbart at Marrow ikke holdt nivået. Hva var han egentlig god på? Han viste i alle fall ingenting i de sjansene han fikk. Når det gjelder Alan Judge er det litt synd at han ble solgt, men han passer nok bedre inn som bankers på laget til Brentford enn ute i periferien i Blackburn.

Da gjenstår det egentlig bare Leon Best. Kanskje den mest frustrerende og provoserende spilleren i Blackburn akkurat nå. I alle fall for egne fans. Frustrerende fordi det er tydelig at han holder et godt Championship-nivå. Provoserende fordi han har litt vel høye tanker om seg sjøl og ikke veit når han skal holde kjeft. At man ikke har kommet fram til en avsluttende avtale for Best sier nok også en del om hvor lukrativ den kontrakta han sitter på er. Sheffield Wednesday har vært nevnt som en mulig destinasjon, men vi får se.

Snart er opprydninga gjennomført og det har åpnet seg litt plass i boden. Gary Bowyer har åpenbart vært på loppemarked og skaffet seg et par godt brukte gjenstander. I tillegg har han vært hos naboen for å låne en gammel ljå. Med andre ord, han fortsetter å hente inn solide Championship-spillere, uten at disse tilsynelatende forsterker laget. De gir om ikke annet troppen litt mer dybde. Etter Gestede og Conway skal jeg imidlertid være forsiktig med å være altfor skråsikker.

Det har vært en stille sommer for Blackburn til nå. Sånn jeg liker det. Klarer vi å bygge videre på andre halvdel av forrige sesong, skal Rovers være en solid opprykkskandidat. Den siste pusselspillbiten er en stopper som er bedre enn de vi har i dag. Og den biten bør være formet som Michael Keane.

Å gå i mot en ny sesong med optimisme blir fint å oppleve igjen.