Snuoperasjon og tre nye poeng

Publisert 11/23/2014 av

Rhodes-dobbel gjorde at Blackburn slo tilbake.

Etter en laber førsteomgang, der Leeds ledet 1-0, kom Rovers sterkt tilbake etter hvilen. Jordan Rhodes tilbake på laget etter å ha blitt spart mot Brigthon. Storskåreren var forskjellen på Blackburn og Leeds, og hans to skåringer sikret tre poeng til hjemmelaget.

Det var Soleymane Doukara som sendte Leeds i ledelsen etter en halv time. Blackburn trykket mer på etter pause, og Rhodes kunne utnytte en kjempetabbe etter 70 minutter. Leeds-keeper Marco Silvestri fikk et tilbakespill fra medspiller Liam Cooper, og rotet det hele til da nevnte Rhodes jaget etter. Til slutt kunne Rhodes spasere ballen i det åpne målet, mens Leeds-spillerne fortvilte.

Ti minutter før slutt ble Tom Cairney utvist. Cairney kom for seint inn i en duell, og fikk sitt andre gule kort. Med ti mann igjen fortsatte Blackburn å presse for å få med seg alle poenga.

Da klokka dro seg mot 90 minutter gikk tidligere Leeds-spiss Luke Varney ned i en duell innenfor 16-meteren, og Rhodes fikk mulighet til å skåre sitt andre mål for dagen. Skotten var iskald fra ellevemetersmerket, og sendte Leeds-keeper Silvestri til en side, og plasserte ballen til den andre sida.

Rovers-gutta sto imot i de sju minuttene som ble lagt til. Dermed har laget ikke tapt på åtte kamper i serien, og internt mot Leeds har de ikke tapt på seks kamper.

Manager Gary Bowyer var strålende fornøyd etter snuoperasjonen.

-Jeg tror nok dette er den seieren som har smakt best hittil i år. Jeg synes vi gjør en ganske god førsteomgang, men så slipper vi inn et tullete mål, og i tillegg treffer Tom Cairney treverket. [Jason] Steele hadde en god redning, og vi hadde ballen mest, sa G-Bow til Sky Sports.

-I andre omgang var det i alle fall ingen tvil om at vi dominerte fullstendig. Jeg kan bare huske en gang Leeds var farlig frampå.

-Samtidig endret kampen litt karakter da vi fikk en mann utvist. Likevel er jeg imponert over den lysten, den troa, det samholdet og den evnen gutta har til å ofre alt for hverandre. Det minner om det beste av Rovers fra Premier League-dagene.

Spesielt var Bowyer imponert over hvor kald Rhodes var da han måtte fram for å avgjøre kampen kort tid før slutt. Når man tenker på at skotten misset sin forrige straffe, mot Huddersfield for to og en halv uke siden, var det en ekstra påkjenning.

-Jeg var aldri i tvil om at han skulle ta straffa. Han var nok litt usikker selv, siden han bommet sist gang, men han har trent på straffespark på trening tidligere i uka. Alle er lettet over hvordan han taklet presset.

Leeds-trener Neil Redfearn var på sin side mer opptatt av å beskylde Varney for å ha filmet seg til straffesparket som avgjorde kampen.

-Vi hadde fortjent å vinne. Sånn er det bare. Jeg synes ikke Blackburn viste noe som helst. De presset på i andre omgangen, men det var ikke så mye mer enn det.

-Det første målet deres var en gavepakke fra vår side, og de skulle aldri i verden hatt det straffesparket. Det er vanskelig for dommerne i slike situasjoner, og det er mye press på å dømme riktig. Denne gangen skulle vi hatt frispark, og Varney fått gult kort for filming.

-Det var en dårlig avgjørelse. Jeg har sett situasjonen om og om igjen, og det er aldri i verden straffe. Han filmer, enkelt og greit. Det hører ikke hjemme i fotball.

-Jeg er skuffet over resultatet, men gutta mine gjør en god prestasjon. Det må vi bygge videre på, og ta med oss inn mot de neste kampene