Skaderapport fra Sheffield

Publisert 4/19/2024 av Øystein Thorsen

To sentrale er ute før helgens hjemmekamp.

Hva skal man tenke om helgens skjebneoppgjør mot Wednesday? Er det en kamp som lever sitt eget liv, som en cup-finale, eller kommer omstendighetene til å farge kampen? Særlig gjestene har nedrykket hengende tungt over seg, og dette må de håndtere.
For det som er sikkert er at Wednesday MÅ vinne, mens en ussel uavgjort kan være nok for vårt Blackburn.

Huddersfield og helgens motstander er under streken med 44 poeng. Opp til oss er det fem poeng. Det skal litt til å hente inn de poengene på bare tre runder, men før vi er matematisk sikret gjelder det å ta kamp for kamp, og da særlig den førstkommende, siden den kan sementere onsdagsklubben under oss. 
En mulig boost for Eustace sine sjanser er at det meldes via Lancashire Telegraph at to sentrale skikkelser i Wednesday ikke blir klare.

Det handler om forsvarer Di'Shon Bernard og vår gamle kjenning Ian Poveda. Det var jo ikke mange sesongene siden Poveda hadde et skaderammet låneopphold på Ewood, men vi så tegn til vingens kvaliteter. 
Hvor mye de kommer til å savne disse to gjenstår å se.
Samtidig er det ikke slik at Bernard og Poveda har blitt skadet denne uken, laget har spilt uten dem i hvert fall de to-tre siste kampene, og uten dem har det blitt to uavgjort, mens de vant forrige gang Poveda startet.

Med andre ord har Danny Röhl samme tropp som har hentet poeng i to strake hjemmekamper mot Stoke og Norwich. 
Det som er interessant er at Röhl tydeligvis liker å kaste rundt seg med lagoppstillinger og system i kamp etter kamp. 
I hvert fall The Star river seg i håret når de febrilt forsøker å tippe lagoppstillingen førstkommende søndag. Blir det fem bak, fire bak, eller hva skjer?

Slik Eustace har tilnærmet seg kamper siden han ankom har det ikke vært mange overraskelser. Supportere og lokalavis vet ganske godt hvem som er de elleve beste og den som har hatt behov for å gjette startoppstilling har nok fått de fleste rett. 
Og det er ikke noe galt i det, det har jo for det meste gitt stabile resultater. 
Eustace har sikkert sine spesifikke instruksjoner i forkant av de forskjellige kampene, men stort sett tøffer Blackburn på med en temmelig tydelig rød tråd. 
Spesielt positivt har det vært å holde nullen borte mot Boro og Leeds, i tillegg til hjemme mot Southampton. Det er scoringene som er litt av og på bare.

Dermed ser det fra avstand ut som et spennende oppgjør der én sjef ser ut til å vite hvordan han vil ha det, mens motstanderen enten over-analyserer og justerer - eller famler etter formelen. Så kanskje kampen tross alt lever sitt eget liv, med en eksperimenterende Röhl og Wednesday-spillere som vet at de kan skrive seg inn i historiebøkene hvis de vinner og berger plassen helt på tampen. 
Samtidig er akkurat det ganske store krav på spillere som en hel sesong har blitt hamret ned i bunnen av Championship-tabellen. De har ikke skrevet seg inn i historiebøkene - i positiv forstand - ennå, så kan noen av de klare det når presset er som størst?
Uten Bernard og Poveda er det i stedet en fare at spillerne føler seg slått allerede før avspark, fordi det er så enkelt å bortforklare et tap med at to sentrale spillere ikke kunne bidra.

Når alt kommer omkring skal fokuset ligge på hjemmelaget som kan - og skal - sikre plassen på eget gress mot et lag som allerede ligger godt under oss.
Følelsen er at Blackburn ikke har så god track record på å vinne avgjørende kamper, men heldigvis er ikke denne kampen like avgjørende som vi har sett før. Vi har hatt sesonger som har vart helt til aller siste runde og sluttet med nedrykk fra både Premier League og fra Championship. Vi er ikke den situasjonen nå. 
Ikke ennå i hvert fall. 
Etter oppvisningen på Elland Road bare skal det bli hjemmeseier - og ikke minst revansje - over Sheffield Wednesday.