Siste nytt om kontrakter og managerjakten

Publisert 5/21/2016 av Øystein Thorsen

Informasjonsavdelingen på Ewood har hatt en hektisk uke.

Blackburns mangel på kommunikasjon og informasjon ut til supporterne har blitt kritisert gang på gang. Men de siste dagene har offisielle uttalelser, i tillegg til den vanlige nyhetsrapporteringen, tiltatt i uventet styrke.
Senest i går kunne vi lese om hvilke spillere som klubben vil ha med videre.

Kunngjøringen er dog litt merkelig, da klubben bekrefter at de 8 seniorspillerne viss kontrakter går ut 30. juni, står fritt til å prate med en eventuell ny arbeidsgiver.
Når kontrakten har gått ut.

Informasjonen må forstås som selvsagt, da en spiller uten kontrakt står fritt til å gjøre hva han vil - uansett hva Blackburn har å si om saken. Men det er klart, det sender jo et signal til de berørte.
Har de ikke allerede latt seg demoralisere av mangel på kontraktforhandlinger kan denne meldingen fungere som siste spiker i kista. 
Vi minner nok en gang om hvilke de åtte er: Simon Eastwood, Tommy Spurr, Matt Kilgallon, Lee Williamson, Chris Taylor, Simeon Jackson, Chris Brown og Nathan Delfouneso.

Det legges derimot til i pressemeldingen at noen spillere har fått beskjed om at en endelig avgjørelse i forhold til ny kontrakt blir tatt når den nye manageren er på plass. Også dette er helt naturlig - og de berørte spillernes halmstrå å holde i.
Lancashire Telegraph mener å vite at Kilgallon er en som muligens kommer til å bli. 

Angående intervjuer av kandidater til manager-jobben så gjøres visst noen intervjuer i løpet av helgen. Bookmakerne holder Neil Warnock som favoritt, men til media har han sagt at han ikke har vært i kontakt med Blackburn. Warnock jakter ny rekord for antall opprykk, så hans valg av klubb kommer til å være et kortsiktig oppdrag et sted hvor opprykk er mulig. 
Warnock har rykket opp syv ganger og vil ha en åttende før han pensjonerer seg.

Som Lancashire Telegraph forstår saken er Neil Redfearn og Russel Slade to av fire som blir intervjuet. Keith Hill, som har en bakgrunn som spiller i Blackburn, er ikke invitert til intervju hevder lokalavisa. Alan Stubbs er opptatt med skotsk cupfinale i dag, så han er heller ikke aktuell - ikke før neste uke i hvert fall.
Dermed kan det se ut som at vi har to wild cards blant kandidatene. 

Tilbake til spillere og kontrakter:
Ungdomsspillerne Stuart Callaway, David Carson, Modou Cham, Ryan Crump, Anton Forrester, Devarn Green, Sam Joel, Sam Lavelle, Jan Pirretas, Jordan Preston, Hyuga Tanner og Luke Wall har alle blitt sendt på dør.
Jack Doyle og Connor Thomson har skrevet under på nye kontrakter, i tillegg til at Josh Askew, Ramirez Howarth og Lewis Travis har tatt steget opp og skrevet under sine første proff-kontrakter med Blackburn.