Rettsmøtet i Dehli utsatt igjen

Publisert 3/14/2024 av Øystein Thorsen

Høyesterett tar ikke opp saken før 20. august.

Finansieringssagaen i India fortsetter etter at det i dag ble kjent at det utsatte møtet som var satt opp til 12. mars nok en gang er utsatt. Bakgrunnen er som kjent at indiske myndigheter har satt stopp for Venky's overføringer til utlandet, og dermed har eierne gått rettens vei for å få lov til å sende penger til Ewood. De vant fram med argumentene i november, og et nytt møte var bestemt i januar for å kunne sende nye penger. Det møtet ble utsatt til denne uken, men tiden strakk ikke til og nå kommer ikke dommeren i Dehli til å se på saken før 20. august.
Det er ikke kjent om det er andre grunner enn mangel på tid som ligger bak, og vi vet heller ikke om dette får konsekvenser for finansieringen.

Det var ventet at møtet i januar, og deretter møtet denne uken, skulle være mer eller mindre som en formalitet. En beslutning var jo tatt i november, og hvis ikke noe nytt hadde dukket opp siden da burde dommer lande på samme beslutning en gang til.
Utsettelsen i januar skapte naturligvis uro blant supporterne, men Waggott har sagt at pengestrømmen ikke er et problem. Alle regninger, lønninger og skatt hadde dekning.
Om dette fortsatt stemmer i månedene framover gjenstår å se. Kan det tenkes at rettens kjennelse i november gjelder helt til den ikke gjelder lenger?
Vi må avvente Waggotts eventuelle uttalelse om dette i tiden fremover. 

Lancashire Telegraph gjengir det offisielle notatet fra retten i Dehli som skriver:
"Klokka er allerede 17:15. Saken kommer sannsynligvis til å ta tid. Endelig rettshøring satt til 20. august, 2024."
Hvis retten antar at saken tar tid er det kanskje ikke fullt så mye formalitet som en stakkars supporter skulle ønske seg. 
"Endelig" rettshøring er også urovekkende, for det betyr at Venky's er overlatt til myndighetenes mening etter møtet i august, spesielt hvis retten kommer fram til en annen tolkning enn i november. 

I bakgrunnen ligger etterforskningen av Venky's og lurer. Eierne har havnet i søkelyset for måten de har drevet diverse selskaper i utlandet. Som BRSCN har skrevet om før er ikke selskapet som driver Blackburn berørt av mistankene, men vi aner ikke hvilke ringer som kan oppstå på vannet hvis Venky's skulle bli dømt for noe.
Det er blant annet hvitvasking av penger som har blitt nevnt, og hvis det skulle være tilfelle kan sanksjonene etter en fellende dom fort bli merkbare. 

Lancashire Telegraph skriver at 11,5 millioner pund ble overført i november, og de pengene skulle holde lysene på frem til januar. Møtet som nå har blitt utsatt to ganger skulle i følge avisa sikre overføringer frem til sommeren og videre. Lokalavisa minner om at klubben har fått inn penger for salget av Adam Wharton og det kan vanke noen prosenter i forbindelse med David Rayas overgang fra Brentford til Arsenal. 
Men hvis det er alt klubben har å rutte med de neste fem månedene (Raya-pengene er ikke sikret ennå), så ser det ganske tynt ut. 

Sist gang vi hørte fra Waggott gjentok han at Venky's ikke er interessert i å selge klubben.