Preview: Norwich-Rovers

Publisert 8/19/2014 av Espen Sjetne

Kommer det første tapet?

Foran denne sesongen har BRSCN inngått en avtale med Championship Norge. Nettsiden som følger Championship tettere enn noen andre har fyldige referater og previews fra nesten alle kampene. De som omhandler Rovers har vi fått tillatelse til å publisere her på BRSCN.no.



Norwich City – Blackburn Rovers
Kampstart: 20.45
Dommer: Graham Scott
Skader og Suspensjoner: Leroy Fer er med i troppen til Norwich, og Martin Olsson er suspendert slik at han ikke får møte tvillingbroren og gamleklubben. Hos gjestene er Chris Brown, Tommy Spurr og Matt Kilgallon ute med skader.

Etter en skuffende sesongåpning mot Wolverhampton Wanderers hvor de spilte med Nathan Redmond og Lewis Grabban på topp, og virket ganske planløse i angrepsspillet, viste Norwich City andre takter mot Watford i helgen. Neil Adams valgte å gå for en smal 4-2-3-1 formasjon hvor Nathan Redmond, Wes Hoolahan og Kyle Lafferty lå like bak Lewis Grabban som startet på topp. Dette fungerte mye bedre enn det de prøvde på i sesongåpningen, og med to sentrale midtbanespillere i Alexander Tettey og Bradley Johnson hadde de full kontroll på midtbanen. Det eneste som er litt irriterende, er at det er vanskelig å vite nøyaktig hvor bra dette trekket fra Adams egentlig var, ettersom Watford fikk Joel Ekstrans utvist etter bare tre minutter. Ifølge dommeren brukte han albuen til å slå Nathan Redmond i ansiktet, og fikk dermed marsjordre uten å ha kommet i gang skikkelig. Derfor kjørte Norwich på hele kampen, og skapte et lass av sjanser. De hadde ballen for det meste av kampen, kom til mange avslutninger, og stoppet Watfords fantastiske angrepsrekke på utmerket vis. Det viktige ledermålet kom etter en halvtime spill da Bradley Johnson sendte avgårde et flott langskudd som snek seg forbi Heurelho Gomes i mål. Et kvarter ut i andre omgang doblet Lewis Grabban ledelsen med en chip som gikk via en motspiller og i mål bak en utspilt Gomes. Etter kampen kom det frem at Norwich hadde blitt enig på forhånd om å forsøke disse langskuddene, ettersom de hadde studert Gomes tidligere i uken. Spikeren i kisten kom allerede en halvtime før slutt da Alexander Tettey sendte avgårde en hard markkryper som gikk knallhardt i mål. Det ble ikke flere mål, og Norwich vant dermed 3-0. De får det vanskeligere nå med tanke på at de nok mest sannsynlig må spille med like mange spillere i kampen mot Blackburn. Det blir interessant å se om Norwich kan ta sin andre strake seier, eller om tanken på at det skal spilles Old Farm-derby til helgen kommer til å ligge i bakhodet til Norwich-spillerne.

Norwichs siste kamper:
Norwich – Watford 3-0 (Johnson, Grabban, Tettey)
Wolverhampton – Norwich 1-0

Blackburn Rovers imponerte i sesongåpningen mot Cardiff City med flott spill, gode pasninger og full kontroll defensivt, så fremt man ikke nevner defensive dødballer. Til tross for det, ble det bare ett poeng i sesongåpningen, mye takket være et fantastisk stopperspill fra de to spillerne i midtforsvaret til Cardiff City. Tom Cairney scoret et fantastisk mål i den kampen, og viste med sine mange pasninger at han vil være en viktig spiller denne sesongen også. I ligacupen ble det exit hjemme mot Scunthorpe United, men det var ikke så merkelig med tanke på at manager Gary Bowyer gjorde hele ti endringer på laget til den kampen, og startet med et stopperpar bestående av Yann Songo’o og Jack O’Connell. I helgen ble sesongens første seier sikret da de tok den korte turen til Blackpool for et herlig lokaloppgjør. Borteseksjonen på Bloomfield Road hadde vært utsolgt i over en uke før kampstart, og stemningen var fantastisk blant de tilreisende supporterne. Det hørtes i hvert fall godt da Rudy Gestede sendte Rovers i ledelsen midtveis i første omgang. Joshua King kom til skudd, men han traff en motspiller, før ballen spratt over til Gestede som knallet ballen i mål bak en utspilt Joe Lewis. Like etter pause doblet Gestede ledelsen med sin andre scoring, etter at han på lekkert vis headet inn et innlegg fra Craig Conway. Resten av omgangen handlet det meste om Blackpool, og bare få minutter etter 2-0 målet, kom reduseringen ved Tomas Cywka. Rovers-forsvaret viste frem katastrofalt dårlig forsvarsspill, og den nysignerte Blackpool-krigeren utnyttet det så godt som han kunne. Utrolig nok ble det ikke flere mål, til tross for stort Blackpool-press, selv om de var nære da Tony McMahon kom til avslutning utover i andre omgangen, og Paul Robinson trengte to berøringer for å klare vippe ballen unna mål. Corry Evans kunne punktert kampen like før slutt, men hans avslutning gikk i stolpen og ut. Til slutt blåste dommeren av kampen, og Rovers tok tre viktige poeng. De er nå på en 5.plass på tabellen med fire poeng, og har nå fjorten kamper på rad i ligaen uten nederlag. Det blir interessant å se om deres første ligatap siden 12.mars kommer på tirsdag.

Blackburns siste kamper:
Blackpool – Blackburn 1-2 (Gestede x2)
Blackburn – Scunthorpe 0-1
Blackburn – Cardiff 1-0 (Cairney)

Vurdering: Blackburn ubeseiret over lang tid, men møter her knallhard motstand. Norwich imponerte stort på lørdag, men vanskelig å vite hvor mye det røde kortet til Watford hadde å si for Norwichs gode prestasjoner. Jeg tror Rovers lange rekke uten tap i ligaen stopper på tirsdag, men jeg ville ikke satt penger på det.

Tips: H

Joshua King fikk starte sin første ligakamp for sesongen mot Blackpool, og gjorde sine saker bra.

Joshua King fikk starte sin første ligakamp for sesongen mot Blackpool, og gjorde sine saker bra.