Preview: Ipswich vs Blackburn Rovers

Publisert 10/17/2014 av Erlend Pettersen

Les deg opp på hva ChampionshipNorge skriver om kampen.

Ipswich Town – Blackburn Rovers
Kampstart: 
16.00
Skader og Suspensjoner: Daryl Murphy og Jonathan Williams vil bli testet hos vertene. Flere spillere er usikre hos gjestene, deriblant Grant Hanley, Joshua King, Rudy Gestede og Tom Cairney. Mest sannsynlig blir de fleste klare til denne kampen.



WWW.CHAMPIONSHIPNORGE.COM

Man kan ikke gjøre annet enn å “bøye seg i hatten” over det Ipswich Town har levert på banen den siste tiden. Forrige gang de tapte en fotballkamp var det faktisk mange som fortsatt hadde sommerferie. Hele syv kamper på rad har de spilt uten å tapte, og nå har de klatret opp til en 6.plass på tabellen med bare to poeng opp til erkerival Norwich City som ligger på tabelltopp. I september vant de fire strake kamper, og på disse kampene slapp de bare inn ett eneste mål. Denne fantastiske formen førte til at traktorgutta sopte hjem månedens priser i Championship. Den ettertraktede venstrebacken Tyrone Mings ble kåret til månedens spiller, mens ringreven Mick McCarthy ble kåret til månedens manager. Jonathan Parr har kanskje havnet litt i skyggen av Mings, men han har også spilt fantastisk i den blå drakten. Han leverer fantastiske bidrag både fremover og bakover på banen, og burde etter min mening startet for landslaget. Dessverre kom han ikke med i troppen, og da han først fikk muligheten til å komme med, måtte han takke nei på grunn av en skade. Hjemme på Portman Road har Ipswich 4-0-1 denne sesongen, og det ene tapet kom i lokaloppgjøret mot Norwich City. Totalt har de bare sluppet inn to mål på eget gress denne sesongen. I fjor var jeg selv på Portman Road da Ipswich vant 3-1 over Blackburn Rovers, og det spørs om de ikke får mer å juble for denne gangen.

Ipswichs siste kamper:
Forest – Ipswich 2-2 (Murphy x2)
Sheff Wed – Ipswich 1-1 (Williams)
Ipswich – Rotherham 2-0 (Murphy, McGoldrick)
Wigan – Ipswich 1-2 (Hyam, Sammon)
Ipswich – Brighton 2-0 (Parr, Murphy)

Det er kjølig stemning på Ewood Park for tiden. Rovers har ikke tatt nye steg etter forrige sesong, og fansen frykter at det skal bli en ny sesong hvor de for det meste kommer til å ligge på en kjedelig posisjon midt på tabellen. Spesielt har det vært skuffende at forsvarsspillet har minnet mer om det man får se i Conference, enn det man forventer å få se i Championship. Manager Gary Bowyer forsøker nye trekk  til hver kamp for å gjøre noe med det problemet, men gang på gang feiler det. Like før landslagspausen spilte de 0-0 hjemme mot Huddersfield Town, og nå er det knyttet stor spenning til om Blackburn klarer bygge videre på den “clean sheeten” de klarte sikre seg i den kampen. Selv om det snakkes om et mulig managerbytte blant noen av supporterne, er det likevel ikke fullstendig krise for Blackburn så langt denne sesongen. De ligger nemlig bare seks poeng bak serieleder Norwich City, og det skal ikke mer til enn en god periode før man plutselig er med helt i toppen av tabellen. På bortebane har det blitt seks poeng på de fem turene de har hatt så langt denne sesongen, og de eneste lagene som har blitt slått er bunnlagene Fulham og Blackpool. Samtlige av de tre kampene som har endt med tap, har blitt tapt med mer enn ett mål. Dette blir knallhardt for Rovers.

Blackburns siste kamper:
Blackburn – Huddersfield 0-0
Rotherham -Blackburn 2-0
Blackburn – Watford 2-2 (Gestede, Tunnicliffe)
Fulham – Blackburn 0-1 (Rhodes)
Blackburn – Derby 2-3 (Marshall, Gestede)

Vurdering: Ipswich i storform mot et Blackburn-lag som sliter litt for tiden. Blackburn har spillere som er gode nok til å finne på noe her, men likevel klarer jeg ikke se for meg noe annet enn hjemmeseier så lenge Daryl Murphy og Jonathan Williams spiller.

Tips: H