Preview: Blackburn Rovers vs Birmingham City

Publisert 10/20/2014 av Erlend Pettersen

Lee Clark ble sparket i dag som manager i Birmingham. Les deg opp på hva ChampionshipNorge skriver om kampen.

Blackburn Rovers – Birmingham City
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Matt Kilgallon er suspendert hos vertene, men Grant Hanley og Joshua King kan være klar igjen. Chris Brown, Tommy Spurr og Jason Lowe er likevel fortsatt ute. Darren Randolph er suspendert hos gjestene, og dermed vil Colin Doyle vokte buret. David Davis er usikker, men blir sannsynligvis klar.


WWW.CHAMPIONSHIPNORGE.COM

Det var blandede følelser blant Rovers-fansen etter uavgjort borte mot Ipswich Town på lørdag. Ett poeng var nok til å være fornøyd med, men det var liten tvil om at poenget var ufortjent. I første omgang leverte Blackburn bra fotball, og kunne ha tatt ledelsen da Rudy Gestede hadde en stor sjanse.  I andre omgang handlet alt om Ipswich, og det ble ikke lettere for gjestene da Matt Kilgallon ble utvist midtveis i omgangen. På det påfølgende frisparket scoret David McGoldrick, og resten av kampen presset Ipswich på for et andre mål. Utrolig nok klarte de ikke det, og på overtid sørget Ben Marshall for utligning da han curlet et frispark i mål på nydelig vis. Nå er det duket for en kamp hvor bare seier er godt nok for Rovers, og ut fra spillernes twitterkontoer er de fullt klar over det. Rovers har bare en seier på de seks siste kampene, men det må også nevnes at bare en av de fem siste kampene har endt med tap. De ligger nå på en 13.plass med bare fire poeng opp til kvalifiseringsplass, og seks poeng ned til nedrykk. Hjemme på Ewood Park har de skuffende 2-3-1 så langt, og hele ni baklengsmål. Dersom forsvarsspillet fungerer, ser jeg ikke bort fra at Rovers endelig vinner igjen.

Blackburns siste kamper:
Ipswich – Blackburn 1-1 (Marshall)
Blackburn – Huddersfield 0-0
Rotherham -Blackburn 2-0
Blackburn – Watford 2-2 (Gestede, Tunnicliffe)
Fulham – Blackburn 0-1 (Rhodes)

Da jeg skrev denne artikkelen, hadde jeg skrevet et par linjer om hvorvidt Lee Clark fortsatt burde få lov til å fortsette som Birmingham-sjef. Konklusjonen min var at resultatmessig burde han nok blitt sparket, men ettersom jeg er fan av stabilitet, samtidig som Clark har hatt lite penger å rutte med, håpet jeg at han ville få fortsette. Mandag ettermiddag kom likevel nyheten om at Lee Clark blir den niende manageren som forlater jobben sin. Birmingham valgte å sparke både han og assistent manager Steve Watson. etter tapet mot Bolton Wanderers i helgen. De var flere ganger nære scoring i den kampen, spesielt ved supertalentet Demarai Gray. I stedet for kunne Bolton reise hjem med tre poeng i bagasjen etter en dødballscoring i første omgang. Bolton hadde også muligheten til å punktere kampen med et straffespark mot slutten av kampen, men sendte det over mål. Det er ganske urovekkende at Birmingham nå bare har en hjemmeseier på de snart tretten siste månedene. På bortebane flyter ting litt bedre, og blåtrøyene har denne sesongen 1-3-2 på sine turer. Seieren kom mot Millwall, og de er ubeseiret på de tre siste bortekampene. Til denne kampen mangler de målvakt Darren Randolph, men det er liten tvil om at de fint kan finne på noe sprell i dette oppgjøret.

Birminghams siste kamper:
Birmingham – Bolton 0-1
Charlton – Birmingham 1-1 (Davis)
Millwall – Birmingham 1-3 (Donaldson, Cotterill, Thomas)
Birmingham – Fulham 1-2 (Cotterill)
Norwich City – Birmingham 2-2 (Reilly, Gray)

Vurdering: Blackburn er ikke veldig imponerende for tiden, men her bør de vinne. Birmingham imponerer heller ikke stort, men er bedre på fremmed gress enn hjemme på St Andrews. Mangler viktige Darren Randolph i mål, og det kan ødelegge litt. Blackburn får favorittstempelet her, men det vil ikke overraske dersom Birmingham får med seg noe fra denne kampen. Jeg markerer for hjemmeseier, men anbefaler å holde seg unna spill.

Tips: H