Preview: Blackburn Rovers – Bolton Wanderers

Publisert 8/27/2015 av Øystein Thorsen

Les Championship Norges preview av kampen mot Bolton

Fredags kveld sparkes Championship-runden i gang med et herlig lokaloppgjør på Ewood Park. Etter en elendig start på sesongen hvor Blackburn Rovers fortsatt har til gode å vinne en kamp, kan denne kampen vise seg å være svært viktig for manager Gary Bowyer. Rovers-sjefen har nå vært i jobben over to år, noe som var ganske utenkelig da han tok over stafettpinnen i Lancashire-klubben etter Michael Appleton. 

Etter et skuffende 0-1 tap borte mot Brighton & Hove Albion forrige runde kom nyheten fra The Sun om at Bowyer hadde fått sparken, men noen timer senere avkreftet klubben dette via sine offisielle kanaler på sosiale medier. Uansett er det som regel aldri røyk uten ild, og derfor kan man undre seg over om dette muligens vil være en slags skjebnekamp for Rovers-sjefen. Personlig tviler jeg litt på det, men det er liten tvil om at Rovers trenger noe friskt blod inn i ledelsen. Det ser nemlig ikke ut som om Bowyer vet hvordan han skal klare ta denne klubben videre.

Etter fire serierunder har Rovers bare to lag bak seg på tabellen, og på disse kampene har de bare tatt to fattige poeng. De har kommet hjemme mot Cardiff City og borte mot Huddersfield Town. I ligacupen ble det exit i første hinder mot Shrewsbury Town, og det er generelt lite positivt å skrive om vedrørende Rovers start på sesongen.

Blackburns siste kamper:
Brighton – Blackburn 1-0
Blackburn – Cardiff 1-1 (Hanley)
Huddersfield – Blackburn 1-1 (Delfouneso)
Blackburn – Shrewsbury 1-2 (Selvmål)
Blackburn – Wolves 1-2 (Conway)

Om situasjonen var dårlig på Ewood Park, er det ikke mye bedre nyheter å rapportere om fra naboklubben i Greater Manchester. På Macron Stadium har ikke Neil Lennon klart å forbedre The Trotters etter at han fikk en sommer på å gjøre laget til sitt eget, og det er vanskelig å se hvordan Bolton plutselig skal begynne å vinne kamper igjen.

Troppen ser ikke spesielt sterk ut i noen av lagdelene, og helt fremme på laget er det ikke noen målgarantister. Jeg hadde personlig stor tro på unggutten Zach Clough denne høsten, men han ser ut til å ha blitt påvirket negativt av lagets svake prestasjoner.

Etter fire serierunder har Bolton bare ett lag bak seg på tabellen, og i likhet med Blackburn har de bare skrapt sammen to poeng så langt. Begge disse poengene har blitt tatt på hjemmebane, mens man på bortebane har 0-3 mot Middlesbrough og 0-1 mot MK Dons. Totalt har Bolton bare scoret ett mål denne sesongen, og i ligacupen røk de mot Burton Albion i første runde.
Det henger noen veldig mørke skyer over Macron Stadium for tiden.

Boltons siste kamper:
Bolton – Forest 1-1 (Dobbie)
MK Dons – Bolton 1-0
Boro – Bolton 3-0
Bolton – Burton 0-1
Bolton – Derby 0-0

Kampstart: 20.45 (Fredag)
Skader og Suspensjoner: Jordan Rhodes er usikker hos vertene, mens Chris Taylor og Chris Brown er ute med skader. Liam Trotter og Derik Osede er ute hos gjestene, mens Darren Pratley kan returnere.

Vurdering:
 Dette blir et nervøst og spennende bunnoppgjør. Hvem er minst dårlig av Blackburn og Bolton? I mine øyne er det et meget åpent oppgjør, men hjemmefordelen gjør at jeg gir vertene tipset. 

Tips: H