Preview : Blackburn Rovers - Norwich

Publisert 2/23/2015 av Erlend Karlsen

- Se hva Championship Norge skriver om kampen

Blackburn Rovers – Norwich City
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Jason Lowe mangler hos vertene, mens Chris Taylor er usikker. Gjestene har ingen nye skader å melde om.

Det ser ut til å bli cupen Rovers-fansen må fokusere på i sesongavslutningen. De har en kvartfinale på Anfield mot Liverpool foran seg om halvannen uke, men frem til det skal det spilles tre kamper i ligaen. Der kunne det også blitt spennende dersom det hadde blitt seier mot Blackpool på lørdag, men på skuffende vis klarte de ikke slå tabelljumboen. Nå ligger Rovers på en 10.plass med 44 poeng, og opp til kvalifiseringsplass skiller det hele tolv poeng. Det er ikke umulig å tette den luken, men det skal likevel svært mye til med tanke på sesongen så langt for Lancashire-klubben. Ned til nedrykk skiller det tretten poeng, men heller ikke det virker spesielt sannsynlig. Hjemme på Ewood Park har de vært forholdsvis bra med sine 8-5-3 denne sesongen, men uavgjortkampen på lørdag var skuffende. Samtidig må det nevnes at Rovers har 2-2-3 på eget gress mot lag fra øvre halvdel av tabellen, og derfor blir det nok en tøff kamp på Ewood Park for hjemmelaget på tirsdag.

Blackburns siste kamper:
Blackburn – Blackpool 1-1 (Rhodes)
Cardiff – Blackburn 1-1 (Gestede)
Blackburn – Stoke 4-1 (King x2, Gestede)
Blackburn – Rotherham 2-1 (Rhodes, Conway)
Watford – Blackburn 1-0

Norwich City er brennhete for tiden, og etter fire strake seire har de nå seilet opp som en tøff utfordrer i opprykkskampen. På lørdag feide de over opprykksrival Watford med 3-0 på Vicarage Road, og nå har de klatret opp på en 5.plass med fire poeng opp til direkte opprykk, samt seks poeng til serieleder Derby County. Med herlig offensiv fotball har målene runnet inn den siste tiden, og spesielt Lewis Grabban er i fantastisk form. Han har scoret fire mål på de tre siste kampene, og har nok skumle planer om å skape trøbbel for et temposvakt Rovers-forsvar. På bortebane har Norwich meget gode 8-3-5 denne sesongen, og bare tre lag i ligaen er bedre på fremmed gress enn The Canaries. Fire av disse åtte seirene har kommet mot lag fra øvre halvdel av tabellen, og det fikk som nevnt Watford erfare på lørdag.

Norwichs siste kamper:
Watford – Norwich 0-3 (Grabban x2, Jerome)
Norwich – Wolves 2-0 (Grabban, Johnson)
Charlton – Norwich 2-3 (Grabban, Howson, Jerome)
Norwich – Blackpool 4-0 (Hooper x3, Redmond)
Birmingham – Norwich 0-0

Vurdering: Norwich har fire strake seire, og bare ett tap under Alex Neils ledelse. Her møter de et Rovers-lag som sliter litt i ligaen. Med tanke på den medgangsbølgen Norwich flyter på for tiden, vil det ikke overraske meg om de tar alle poengene på Ewood Park. Borteseier.

Tips: B

Skrevet av Eirik Aase.