Preview : Blackburn Rovers - Fulham

Publisert 1/30/2015 av Erlend Karlsen

- Se hva Championship Norge skriver om kampen.

Blackburn Rovers – Fulham
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

WWW.CHAMPIONSHIPNORGE.COM

Tirsdag kveld tok Blackburn Rovers turen til East Midlands for en av sesongens hardeste bortekamper. Motstander var Derby County, og Rovers svake form den siste tiden ga ikke fansen store forhåpninger i dagene før kampen. Da lagoppstillingen før kampen ble lagt ut på sosiale medier, forsvant mye av den lille optimismen mange Rovers-supportere fortsatt hadde igjen. Kaptein Grant Hanley har vært fryktelig svak denne sesongen, men fikk likevel plass på laget fremfor Shane Duffy som var banens beste i 3-1 seieren over Swansea forrige helg. De aller fleste supporterne er ikke i tvil om at Hanley ikke bare kunne klart seg uten kapteinsbindet, men at han også hadde hatt godt av en del kamper på benken. At Hanley fikk plass på laget var likevel ikke noen overraskelse, men det som skjedde fremover på banen hadde nok ingen forutsett. Superspissene Jordan Rhodes og Rudy Gestede ble begge satt på benken, til fordel for en ung nordmann ved navn Joshua King. Det var ingenting å si på at King fikk fornyet tillit etter en god kamp forrige helg, men at ingen av storscorerne fikk plass på laget hevet en del øyenbryn. Selve kampen gikk som den nærmest måtte gå, hvor et forholdsvis skuffende Derby County til slutt fikk satt inn to scoringer bak Jason Steele. Måltyven Darren Bent scoret begge målene, men det skal nevnes at Blackburn hadde et par sjanser de også. Med tap på Pride Park har Rovers nå bare én seier på de ni siste kampene i ligaen. Det er nedrykkstakter over formen for tiden, og noe må snart skje. Hjemme på Ewood Park har de lenge vært solide, men bare én av de fire siste hjemmekampene har gitt tre poeng. Rovers ligger nå på en 10.plass med 36 poeng, og opp til kvalifiseringsplassene er det nå elleve poeng. Bak Rovers er det utrolig jevnt, og dersom alt går i mot de på lørdag, kan de faktisk havne helt ned på 16.plass etter denne runden.

Blackburns siste kamper:
Derby – Blackburn 2-0
Blackburn – Swansea (Taylor, Gestede, Conway)
Wigan – Blackburn 1-1 (Evans)
Blackburn – Wolves 0-1
Charlton – Blackburn 1-2 (Taylor x2)

Fulham leverte en meget bra cupkamp forrige helg, og klarte holde Sunderland til 0-0 på Stadium of Light. Det betyr at The Cottagers møter Premier League-laget hjemme på Craven Cottage, og har dermed en god mulighet til å avansere til femte runde. I ligakampen noen dager før Sunderland-kampen imponerte Ross McCormack stort da han senket Nottingham Forest på egenhånd. Han scoret tre fine mål, og ble dermed kveldens store mann da Fulham vant 3-2. Dette var London-klubbens andre strake seier i ligaen ettersom de slo Reading på hjemmebane i den foregående serierunden. Fulham ligger nå på en 14.plass med 34 poeng, og vil passere Blackburn Rovers på tabellen dersom de vinner denne kampen. På bortebane har de ikke vært alt for imponerende, og begge de to siste bortekampene i ligaen har endt med tap. Totalt har de 3-2-8 på fremmed gress, men det skal nevnes at de i begynnelsen av desember hadde to strake seire på bortebane. Borte mot lag fra øvre halvdel av tabellen har fryktelige 1-0-7, men så kan man jo diskutere hvor mye det har å si med tanke på den dårlige formen til Blackburn. Spennende blir det uansett, og det blir interessant å se Ryan Tunnicliffe i aksjon igjen mot klubben han var på lån hos i første halvdel av sesongen. Han har startet de fire siste kampene, og vil nok helt sikker få muligheten igjen her.

Fulhams siste kamper:
Sunderland – Fulham 0-0
Fulham – Forest 3-2 (McCormack x3)
Fulham – Reading 2-1 (Ruiz, Kacaniklic)
Wolves – Fulham 3-3* (Woodrow x2, McCormack)
Cardiff – Fulham 1-0

Vurdering: Vanskelig kamp å spå. Fulham er tøffe å spille mot, og vil nok skape problemer her. Blackburns form er såpass dårlig at det er vanskelig å vurdere de foran denne kampen. Jeg ender opp med uavgjort. 

Tips: U

Skrevet av Eirik Aase