Preview Blackburn - Reading

Publisert 10/31/2014 av Øystein Thorsen

Statistikken er på vår side, hva nå det kan bety.

Reading gjester Ewood og det gjelder å være skjerpet. I og for seg, sånn er det i nær sagt hver eneste Championship-kamp. Allikevel er det - for undertegnede - litt vanskelig å frykte Reading fullt ut. De er et litt merkelig lag. På den ene siden befinner de seg i en liten gruppe lag som betraktes med ekstra respekt, men innbyrdes resultater den siste tiden indikerer dog ikke at det er noe spesielt med The Royals.
Når slo de oss sist egentlig? Ikke på de siste seks forsøkene i alle fall.

Man skal ikke gå til kamp med for lave skuldre, og selv om vi har borteseieren friskt i minne - det vil si forrige gang vi møtte Reading - skal vi ikke ta for lett på dem. Sjefen har heldigvis respekt for gjestene.
- Det er et godt lag, vi er bevisste på det. Tabellposisjonen deres er nok litt misvisende, de kan fort befinne seg i playoff, sier G-Bow og legger til at han håper The Royals potensielle tabellklatring begynner etter at vi har møtt dem.
Er The Royals kommet i gang etter seieren over Blackpool, eller er dette en bortkastet sesong der de aldri kommer til å utfordre?

Tilbake til statistikken:
På Ewood har vi vunnet en gang og spilt uavgjort to ganger i løpet av de tre siste oppgjørene mot Reading. Vi er også ubeseiret - uansett motstander - i de tre siste kampene på Ewood og Reading har ikke vunnet borte på sine siste tre.
I tråd med det man kan kalle litt typisk hjemme/borte-ekvasjon så scorer vi mer hjemme enn Reading scorer borte, Reading holder nullen mindre på bortebane sammenlignet med hvor ofte vi holder nullen når vi er hjemme.
Kortversjonen er at vi ligger godt an til seier - statistisk sett.

Reading-sjef Nigel Adkins fokuserer på forrige hjemmekamp hvor Blackpool fikk unngjelde. 
- Forrige gang holdt vi nullen og scorte tre bra mål. Før det hadde vi en periode med ikke akkurat fantastiske resultat. Nå skal vi til Ewood Park og målet er å hente tre poeng
Oppskriftsmessig legger Adkins til at Blackburn er et godt lag som bare så vidt klarte playoff-plass i fjorsesongen.
Adkins er klok som ikke friskforklarer laget sitt etter en hjemmeseier mot Blackpool, for før det gikk de på 3-0-tap for Derby (h) og Bournemouth (b), samt 3-1-tap borte for Brentford. 

Som BRSCN skrev tidligere i uken er troppen ganske så skadefri. Chris Brown, Tommy Spurr og Jason Lowe er dog ute, muligens også Joshua King. Reading mangler i følge Sky Michael Hector (karantene) og Danny Guthrie. I tillegg er seks andre spillere, deriblant Anton Ferdinand, satt ut av skade.
Nøkkelspiller for Rovers er Jordan Rhodes som fikk slutt på måltørken i forrige kamp. Hvis han nå er i gang igjen kommer det slitne forsvaret til Reading få en tøff dag på jobb.

- Det er bare å kjøre på, sier G-Bow til rovers.co.uk.
- Vi har stått for noen strålende forestillinger hjemme uten å få betalt, men det er bare å prøve igjen. 
Faren er at det blir med nesten nok en gang. Det er ikke uvanlig at det blir uavgjort mot nettopp Reading.

Kampstart er som vanlig klokka 16:00 norsk tid. UP THE ROVERS!