Preview Blackburn - Charlton

Publisert 12/19/2014 av Erlend Karlsen

Se hva Championship Norge skriver om morgendagens kamp.

Blackburn Rovers – Charlton Athletic
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Joshua King er tilbake etter å ha gått glipp av de ti siste kampene for Rovers, og viktige Tom Cairney er usikker. Gjestene mangler Rhoys Wiggins, mens Johnnie Jackson er usikker.


WWW.CHAMPIONSHIPNORGE.COM

Det ble en blytung kveld for Blackburn Rovers da de tok turen til vakre Griffin Park for å møte formlaget Brentford forrige helg. Selv om et heldig mål fra Rudy Gestede sørget for utligning til pause, var Brentford klar ivrigst og giftigst i andre omgang. De scoret to ganger og sikret dermed tre viktige poeng. Blackburn gikk dermed på sitt andre strake tap, og har nå bare én seier på de seks siste kampene. En fryktelig dårlig statistikk, og deler av fansen diskuterer nå heftig om Gary Bowyer er riktig mann til å ta Rovers opp til Premier League. En fellesnevner med den dårlige formen den siste tiden er midtbanespiller Tom Cairney. Han har vært ute i tre kamper på rad, og ingen av disse har endt med seier. Dersom man ser nærmere på Rovers uten Cairney på banen det siste halvannet året, vil man se at Rovers bare har vunnet to av tretten kamper uten Cairney på banen. Går vi enda grundigere til verks vil man se at Rovers har tapt samtlige fire hjemmekamper som Cairney ikke har spilt. Det er tydelig at Rovers blir klart svekket uten Cairney på banen, og savnet av en spiller som kan styre spillet på eget gress når Cairney mangler, er svært stort. Forhåpentligvis for Rovers er han tilbake igjen til denne kampen, hvis ikke kan det bli en tøff ettermiddag. Nå ligger Rovers på en 8.plass med 31 poeng, og det er i og for seg ikke noen krise. Det følger dog hele fire lag ett poeng bak på tabellen, så tabellplasseringen kan bli betydelig dårligere uten et bra resultat her. Hjemme på Ewood Park har de 5-3-2 denne sesongen, og bare Derby County og Sheffield Wednesday har vunnet der i høst.

Blackburns siste kamper:
Brentford – Blackburn 3-1 (Gestede)
Blackburn – Sheff Wed 1-2 (Baptiste)
Middlesbrough – Blackburn 1-1 (Gestede)
Blackburn – Leeds 2-1 (Rhodes x2)
Brighton – Blackburn 1-1 (Gestede)

Bob Peeters og hans Charlton-spillere var svært skuffet etter forrige serierunde. Hjemmekamp mot tabelljumbo Blackpool skulle være ensbetydende med tre poeng, men slik ble det altså ikke. Blackpool-spiss Steven Davies sørget for utligning på slutten av kampen, og dermed har Charlton nå fire kamper på rad uten seier, og bare én seier på de åtte siste kampene. Denne dårlige formen har ført The Addicks ned på en 10.plass på tabellen med 30 poeng, men veien opp til lørdagens motstander er bare på ett poeng. De vil dermed passere Rovers med seier her, og samtidig knappe inn luken til kvalifiseringsplass som nå er på fem poeng. På bortebane har Charlton 2-6-2 denne sesongen, noe som viser at de både er vanskelige å slå, samtidig som de sliter litt med å avgjøre kamper til sin fordel. Det er dog to ting som gjør at Charlton-fansen tror på et bra resultat i denne kampen. For det første har Charlton tre bortekamper på rad uten tap, samtidig har Charlton vunnet de to siste bortekampene mot Rovers. Kan de ta en tredje strake seier på Ewood Park på lørdag?

Charltons siste kamper:
Charlton – Blackpool 2-2 (Buyens, Cousins)
Forest – Charlton 1-1 (Harriott)
Charlton – Ipswich 0-1
Charlton – Millwall 0-0
Reading – Charlton 0-1 (Vetokele)

Vurdering: Blackburn skuffer stort for tiden etter en god periode. Her møter de et Charlton-lag som er svært vanskelig å slå. Jeg tror vertene vil få det tøft, og tror Charlton vil få med seg poeng hjem til London. Ettersom Charlton spiller svært mye uavgjort – og Rovers taper sjeldent på hjemmebane – går jeg for uavgjort i denne kampen.

Tips: U

Skrevet av Eirik Aase.