Overgangsnekt også i sommer

Publisert 4/17/2015 av Erlend Pettersen

Gary Bowyer har ingen tro på en oppheving av overgangsnekten angående FFP.

I dagens Lancashire Telegraph går Blackburn manager Gary Bowyer ut å sier at klubben ikke vil klare å komme seg ut av overgangsnekten i sommer. FFP slo til ved nyttår der regelen i Championship sier at en klubb ikke kan gå med mer tap enn £6m pund i løpet av en sesong. Kilder i og rundt klubben sier at Blackburn taper cirka £2m pund i måneden.

Selv om man ikke er rakettforsker, så skjønner man at klubben ikke vil klare å innfri FFP reglene denne sesongen. Klubben blør rett og slett penger.


Ny iskald opplevelse for Bowyer.


Bowyer sier dette:

Man må jobbe etter to forskjellige strategier, en med penger og den andre måten med spillere som er gratis eller ved lån. Jeg vet at jeg må jobbe etter den andre metoden sånn som situasjonen er på nåværende situasjon angående embargoen.


- Vi har gjort det bra i FA-cupen noe som har generert mer penger, men det er knapt til å skrape i overflaten.

- Jeg og klubben har løpende kontakter med eierne angående økonomien, og snart vil en dato rundt et møte være klart. Dessverre så har det harde kampprogrammet ikke gitt oss anledning tidligere. Da vil alle parter prøve å komme med en plan på hvordan vi skal løse dette.

- Vi jobber med det at vi fortsatt har overgangsnekt.

De klubbene som har overgangsnekt kan ikke kjøpe spillere og kan ikke ha flere enn 24 spillere over 21 år i stallen som har mer enn fem kamper for klubben når vi skriver 30.juni.

- Man kan spørre hvem som helst som er under restriksjoner at det merkes at man ikke kan gjøre tiltak i overgangsvinduene. Det er bare å se på de klubbene som nå kjemper om opprykk. De hadde ressurser og midler til å styrke stallen i januar. Det ser man resultatet av i dag.


Blackburn hadde lett vunnet luksusfellen.