Nye rykter på manager-fronten

Publisert 5/14/2016 av

Men Dunn avviser at han er aktuell.

Etter at Paul Lambert forlot manager-stolen i Blackburn for ei uke siden har ikke avisene akkurat flommet over av rykter om hvem som skal erstatte han. Posten i Rovers er neppe den mest attraktive om dagen, og de ryktene som er fylles stort sett opp av trenere fra lavere nivåer eller tidligere spillere.

Av de navnene som har vært nevnt er Hibernian-manager Alan Stubbs, som BRSCN hadde en sak om tidligere i uka, av de mest meritterte. I tillegg har Blackburn-favoritt David Dunn vært nevnt som en heit kandidat til å ta over etter Lambert. Han har svært begrenset manager-erfaring med sine tre måneder som Oldham-sjef høsten 2015. Neil Redfearn som har én sesong bak seg i henholdsvis Leeds og Rotherham er heller ikke en mann som får det til å lukte retur til Premier League.

Italienske medier melder at Luigi de Canio skal være interessert i å returnere til England, og at managerjobben på Ewood Park. Han har tidligere trent klubber som Queens Park Rangers, Lecce, Napoli, Catania, Genoa og nå er han i Udinese.

På spørsmål fra Lancashire Telegraph forteller Dunn at han ikke ønsker seg manager-jobben, fordi han trives godt som assistenten til Damien Johnson på U21-laget til Blackburn for øyeblikket.

Han understreker derimot verdien av å gå gradene, og mener det er svært viktig at Blackburn klarer å beholde Lambert-assistenten Alan Irvine og førstelagstrener Rob Kelly.

-Alle snakker om manager-situasjonen nå, men jeg mener førsteprioritet må være å beholde Alan og Rob, sier Dunn til Lancashire Telegraph.

-Hvis du spør meg er det sikkert mange aktuelle navn, men jeg mener Alan Irvine vil være en god kandidat. Både Alan og Rob har mye erfaring de kan ta med seg videre, og ikke minst kjenner de til og bryr seg om klubben.

-Begge de to har, som Damien [Johnson] og meg, sett klubben i sine bedre dager. Vi vil alle at det skal bli som det en gang var. 

-Alle vi vil innerst inne at Blackburn skal reise seg igjen. Vi bryr oss om supporterne og klubben. Jeg mener det er det viktigste for Rovers nå.

-Det handler ikke bare om fotball. Det handler om å bry seg. Vi kjenner spillerne, vi kjenner treningsanlegget og vi har vært her i flere år. Vi bryr oss om klubben.

Også spillerne er opptatt av en snarlig avklaring på manager-fronten. Midtstopper Shane Duffy åpner seg i lørdagens Lancashire Telegraph og etterlyser en rask avklaring.

Han er bekymret for at åtte spillere er på utgående kontrakter og tre lånespillere som skal tilbake til sine respektive klubber. Blant disse er formspilleren Danny Graham.

-Vi trenger å vite noe snart. Vi ønsker ikke å ta sommerferie så lenge alt er usikkert rundt hvem som forsvinner og hvem som kommer tilbake etter ferien.

-Det hadde vært mye bedre både for spillerne, fansen og klubben å få en avklaring så fort som mulig.

-Ikke misforstå, det er selvfølgelig sånn at noen av spillerne med utgående kontrakter vil bli og noen vil dra. Slik er det alltid.

-Men vi ønsker selvsagt å beholde de beste spillerne. Da må det bli tatt en avgjørelse om hvem som skal bli den nye sjefen. Vi er alle spente på hvilken retning klubben skal tas i framover, 
avslutter Duffy.


Midstopperkjempen ønsker seg avklaring på managerfronten

BRSCN stiller seg bak midtstopperkjempen. Det er ikke bra for noen å leve i limbo slik som situasjonen er nå om dagen.