Ny uavgjort!

Publisert 3/9/2024 av Erlend Pettersen

Men man var heldige som ikke tapte stort.

Blackburn tok ledelsen av Szmodics etter seks minutter, noe som utrulig sto seg helt til det 74. minutt når Whittaker utlignet. Kyle McFadzean ble utvist i det 54. minutt noe som ikke gjorde oppgaven lettere. Hjemmelaget berget det ene poenget, mens gjestene må reise hjem med noen tunge spørsmål på hvorfor de ikke tok med seg alle poengene.

Slik endte de andre resultatene; 

  • Cardiff v Ipswich, 13.30, 2-1.
  • Blackburn v Plymouth, 16:00, 1-1.
  • Hull v Leicester, 2-2.
  • Millwall v Birmingham, 1-0. 
  • Norwich v Rotherham, 5-0.
  • Preston v Stoke. 1-2.
  • QPR v Middlesbrough, 0-2.
  • Southampton v Sunderland. 4-2.
  • Watford v Coventry, 1-2.

Men det var hjemmelaget som fikk en drømmestart når Sammie Szmodics fant åpningen i det venstre hjørnet for Cooper i Plymouth målet. Men så mistet hjemmelaget alt av spill og selvtillit. Etter kvarteret så bommet man grovt på en offsidefelle, men det var kun en god Leo som reddet skuddet fra kloss hold. Gjestene vant andreballen og fikk sendt i vei et skudd som gikk like utenfor krysset. Gjestene stormet i angrep og i det 20. minutt bommet Wharton stygt slik at gjestene kom alene med Leo, men på en utrolig måte så gikk ballen utenfor. Men så kunne Rovers ha doblet ledelsen minuttet etter når Szmodics fant Sigurdsson inne i feltet. På så si blank mål, sendte islendingen ballen i tverrliggeren. Skulle hjemmelaget våkne? Neida, Plymouth fortsatte å presse et tafatt Rovers lag. Wharton hadde en meget svak kamp og gjestene kom nok en gang alene med Leo. Denne gangen reddet Leo. For noen sjanser for gjestene!

I det 36. minutt var det en feil fra Wharton som skapte en god sjanse til gjestene. Men svensken Leo var på jobb. 

Det var virkelig flatterende å gå inn til pausepraten med 1-0. 

Mange hadde håpet at pausepraten hadde vekket livet i hjemmelaget, men det var Plymouth som fortsatte å ta grep om kampen. Det skulle bli enda hardere når Kyle McFadzean ble utvist etter å ha felt en motspiller som bakerste mann i det 54. minutt. Skulle tro at spilleren hadde erfaring nok til å unngå slike fellinger Nå handlet det alt om å forsvare seg. Eustace gjorde noen bytter, etter at flere spillere begynte å bli slitne. I det 62. minutt brente Plymouth nok en sjanse, men man skulle få svi i det 74. minutt. Wharton mistet ballen sentralt på banen og gjestene kontret. Etter klabb og babb inne i feltet får Whittaker puttet ballen i mål fra bakerste stolpe. Veldig fortjent utligning. Pickering testet Cooper i Plymouth målet i det 76. minutt uten at det ble veldig farlig.

Rovers lå i ramma, mens Plymouth styrte banespillet. De fyrte av et langskudd i det 83. minutt som gikk like utenfor stolpen. Tre minutter kom innbytter Hedges tidsnok til å få klarert ballen. Rovers klarte å holde ut de ekstra fire minuttene som ble lagt til.

Nå er det en hel uke før man tar turen til Riverside Stadium og til en tøff bortekamp mot Middlesbrough. Nå blinker varsellampene på Ewood Park!