Ny sjef på Ewood!

Publisert 2/22/2017 av Øystein Thorsen

Tony Mowbray er mannen som skal berge plassen i Championship.

Uventet raskt melder Blackburns offisielle nettsted at Tony Mowbray tar over som manager etter Owen Coyle. Vanligvis - når Venkys er involvert - tar det uker før en avgjørelse blir tatt, dermed forventet de fleste at Damien Johnson og David Dunn skulle trå til mot Burton på fredag.
Slik blir det altså ikke.

Tony Mowbray var det ikke mange som så komme, de heteste ryktene svirret rundt Tim Sherwood, som Paul Senior har jobbet med i Tottenham. 
Mange er nå glade for at det ikke blir ex-kaptein Sherwood, isteden er det grunn til å tro at Mowbray kommer til å skape entusiasme og optimisme.

Mowbray har en god CV, med erfaring fra høyeste nivå både i Skottland og England, i tillegg til at han tok Hibernian til Europa to ganger. Når det er sagt har han også vist at han mestrer Championship. Boro lå dårlig an da han tok over i 2010, men sammen med Jason Steele og Marvin Emnes ledet han rødtrøyene til sikker plass, og nesten til playoff sesongen etter.

Mowbray leder treningen for første gang onsdag ettermiddag. Han har signert en 18 måneders kontrakt. For å komplettere trenerteamet rykker man opp folk internt. Det innebærer at David Lowe går fra Akademiet og inn i rollen som assistent, mens David Dunn går inn som First Team Coach.
Å benytte folk fra egen organisasjon virker som en klok avgjørelse.

BRSCN ønsker Mowbray hjertelig velkommen, og håper at han kan gi laget ny energi - og ikke minst en vinnende strategi.