Mowbray om veien videre

Publisert 5/15/2017 av Øystein Thorsen

Forutsatt at han blir på Ewood så klart.

Mowbray har snakket med Lancashire Telegraph, og utifra hvordan han formulerer seg sikter han på å fortsette som hovedtrener. Men han har fortsatt til gode å faktisk sitte ned med Venkys, så strengt tatt bør man koste på seg en liten klype med salt.
Det eneste vi har å gå på for øyeblikket er at Venkys offisielle uttalelse etter nedrykket slo fast at de vil støtte Mowbray i arbeidet videre, men dessverre er vi kloke av skade.

Det er ikke sagt når, men Mowbray skal i nær framtid møte de indiske eierne for å få klarhet i hvilke betingelser de setter for å forberede klubben for League One-spill. 
- Å beholde spillerne som er under kontrakt er første bud, sier Mowbray til lokalavisa. 
Samtidig forstår Mowbray at flere spillere sitter på lønninger som er langt høyere enn vanlig League One-nivå.
- Det handler om ambisjoner, sier Mowbray og antyder at det er ikke gratis og satse på opprykk.  

På sine 15 kamper sanket Mowbray 22 poeng, noe som er nesten like mye som Owen Coyle produserte på 31 kamper. Med andre ord har Mowbray vist at han har noe å tilføre. Utfordringen ligger i hva slags nivå troppen kommer til å holde når sesongen starter. Hvis vi ser bort i fra spillerne som har utgående kontrakt, og lånespillerne som forlater Ewood, sitter vi igjen med kun 15 spillere med førstelagsfotball i beina. 
Dermed må det nok en gang rekrutteres flittig, noe som igjen gjør at vi vender blikket mot India.

- Alt jeg kan gjøre er å fremme mine anbefalinger overfor eierne. Så får vi se hvordan det ser ut når sommeren går mot slutten, sier Mowbray og gjentar at han framfor alt ønsker å beholde så mange spillere som mulig.
- Det sier seg selv at man ikke kan forvente fremgang om man selger unna de beste spillerne.
Det er positivt at hovedtreneren snakker på en måte som antyder at han ser for seg å kjempe i League One neste sesong. Da gjenstår det bare å få unnagjort møtet med Venkys, og håpe at de gir ham forutsetninger som han opplever som bærekraftige. 
Hvilke spillere som blir med videre er et stort usikkerhetsmoment, men hvis vi i tillegg mister Mowbray - i likhet med Lambert for et år siden - blir situasjonen straks mye dystrere.