Mowbray fornøyd med dag 1

Publisert 2/23/2017 av Øystein Thorsen

Den nye hovedtreneren har fokus på samarbeid.

Etter sin første dag på treningsfeltet, og etter samtaler med på både trenere og spillere, ser Mowbray mange lyspunkt. David Lowe og David Dunn tok ansvaret for treningen, og Mowbray sto i bakgrunnen for å observere.
- Jeg må støtte meg til de to Davidene, sa Mowbray i følge Blackburns offisielle nettside.
- Da jeg var fersk som manager ville jeg gjøre alt selv, men nå som jeg har mer erfaring synes jeg mange ganger det kan være like bra å stå i bakgrunnen, og gjøre justeringer derfra når det er nødvendig

Videre kunne Mowbray fortelle at han opplever at det er en god balanse mellom Lowe og Dunn, i forhold til at de tilfører forskjellige kvaliteter. I tillegg mener den nye hovedtreneren at han også har noe å tilby dem.
Det får vi inderlig håpe at han har, for slik laget holder på nå er det direkte nedrykk som gjelder.

Til Lancashire Telegraph sier Mowbray at han ønsker å inspirere spillerne. Og etter å ha studert troppen på feltet var han imponert over nivået.
- Første prioritet er selvsagt å berge plassen i Championship, men etter å ha sett hvor teknisk dyktige gutta er er det vanskelig å forstå at de ligger så langt nede på tabellen, sa Mowbray til lokalavisa.
Den nye sjefen sa også at han ønsker å begeistre publikum, slik at Ewood igjen kan fylles med tilskuere som sier "wow!".

Videre kunne Mowbray avsløre at han er emosjonell i forhold til fotball. Mannen ser kanskje ut som en pengeinnkrever for den russiske mafiaen, men når alt kommer til alt er han en følsom kar.
- Jeg snakket med noen av spillerne etter treningen, og jeg tror spillere liker det når manageren deres er følsom
Samtidig vil han at spillerne skal stille spørsmål og at de skal nyte treningen hver dag.

Med hver ny manager - eller hovedtrener som Mowbray omtales som - kommer det nye slagord. Alle har sine motto og kjerneverdier. Mowbray er da tydeligvis den følsomme inspiratøren. Forhåpentligvis en effektiv metode, for allerede i morgen, fredag, leder han laget mot Burton. 
Med andre ord ikke allverdens med tid for å sette en filosofi.
Deretter går det slag i slag. I løpet av cirka 21 dager skal 7 kamper spilles. De kommende tre ukene kan dermed bli avgjørende. Veien bort fra nedrykk er bare tre poeng, så hvis Tony og 2xDavid lykkes med inspirasjonen kan vi kanskje puste lettere allerede før neste landslagspause.

Vi håper på en god ilddåp fredags kveld.