Marshall reddet dagen

Publisert 10/18/2014 av

Kantspilleren utliknet på overtid.

Ben Marshall sikret Blackburn ett sårt tiltrengt poeng med et frispark tre minutter på overtid, på Portman Road lørdag ettermiddag. Formlaget Ipswich måtte se de tre poengene glippe da de var halvveis nedi lomma.

Det var lenge en jevn kamp mellom Ipswich og Blackburn. Etter drøye 60 minutter pådro Matt Kilgallon seg sitt andre gule kort, og ble sendt i dusjen. På det påfølgende frisparket sendte David McGoldrick Ipswich i ledelsen.

McGoldrick hadde flere muligheter til å sikre hjemmelaget tre poeng, men det ble i stedet Marshall som sikret bortefansen en morsom tur hjem til Lancashire.

I første omgang hadde både Jordan Rhodes, Rudy Gestede og Shane Duffy store muligheter til å sende Blackburn i føringa. Ipswich brukte på sin side god tid på å vise at de har gått sju kamper uten å tape. Riktignok var Jonathan Parr nære på for hjemmelaget. og nevnte McGoldrick testet ut Blackburn-keeper Jason Steele på et frispark.

Etter hvilen kom imidlertid de blå fra East Anglia ut i hundre. Først truet McGoldrick nok en gang Rovers-forsvaret, uten at han klarte å overliste Steele av den grunn. Like etter satte McGoldrick et frispark utenfor, etter at Kilgallon hadde revet ned Connor Sammon, og pådratt seg sitt første gule kort.

Om Kilgallon var heldig ved den første anledninga, ble han soleklart straffet da situasjonen gjentok seg fem minutter etterpå. Rovers var redusert til ti mann. Det påfølgende frisparket klarte til slutt McGoldrick å curle inn i hjørnet.

Etter å ha gått opp i 1-0 var det i stor grad Ipswich som dominerte, og målskårer McGoldrick hadde flere muligheter til å øke ledelsen.

Det ble imidlertid Rovers-vingen Ben Marshall som skulle bli dagens mann. Tre minutter på overtid var det hans tur til å skru inn et frispark. Blackburn sikret seg derimot et etterlengtet poeng.

Så glade ble Marshall og resten av gjengen av utlikninga mot Ipswich.

Rovers-manager Gary Bowyer var lettet etter kampen, men fokuserte også på dommeravgjørelser etter at laget hans nok en gang gikk av banen uten å vinne:

-Se på dommeren før det første kortet til Kilgallon. Da brukte han lang tid på å forhøre seg med assistentdommeren. I den andre situasjonen handlet han resolutt, sa Bowyer til Sky Sports.

-Jeg mener han gjorde rett i den første situasjonen, men ikke i den andre. Der var det Kilgallon som ble revet ned selv.

-Ikke bare er det en feil avgjørelse, men vi kan jo heller ikke påklage denne. Hadde han fått direkte rødt kort, kunne vi sendt inn en klage, men ikke når det er to gule. Det er blodig urettferdig. Vi blir nødt til å ta opp dette med forbundet.

Etter den korte raljeringssekvensen, valgte Blackburn-manageren heller å fokusere på spillerne sine.

-Spillerne viser likevel at de er gode lagspillere. Unggutta våre viser i denne kampen at de ikke gir opp.

-Den energien og arbeidskapasiteten de legger ned er strålende, og de viser at man ikke bare kan legge seg ned å gi opp, selv om de er ti mot elleve.

-Disse gutta viser at de har potensiale til å bli noe ordentlig stort for denne klubben,
avslutter Bowyer.

Ipswich-manager Mick McCarthy var på sin side ikke særlig fornøyd med at to av poengene glapp langt inn i overtida. Heller ikke McCarthy klarte å la være å peke på dommeren etter kampen.

-Vi skapte nok sjanser til å avgjøre kampen. De skulle ikke fått lov å komme inn i kampen igjen. Når det er sagt skulle McGoldrick hatt straffe mot slutten der.

-Den første omgangen var helt ordinær, men kampen sett under ett var vi det dominerende laget, både med elleve mot elleve og elleve mot ti.

-Blackburn tok agnet, men vi skulle skulle aldri gitt dem muligheten til å utlikne. Jeg har ingen ting å utsette på frisparket, men er skuffet over at spillerne våre mistet ballen to ganger i forkant av det.

-Likevel er det fortsatt ett poeng, og om vi klarer å kapre en kvalifiseringsplass med det ene poenget etter sesongen, skal jeg ikke klage.