Marshall ble dagens mann

Publisert 9/14/2014 av

Tomålsskåreren hylles av Bowyer.

Etter en målløs første omgang eksploderte det på Ewood Park etter pause. Bortelaget Wigan tok ledelsen ved James Perch etter 51 minutter, en fin volleyskåring.

I løpet av fem minutter klarte imidlertid Blackburn å snu kampen. Først utliknet Ben Marshall med et flott langskudd, tre minutter etter ga Jordan Rhodes Blackburn ledelsen på en heading fra kort hold etter et frispark.

Marshall ble tomålsskårer etter 81 minutter, da han curlet ballen inn bak Scott Carson i Wigan-buret fra rundt 20 meter. Den tidligere engelske landslagskeeperen hadde tidligere i kampen reddet forsøk både fra Luke Varney og nevnte Marshall.

Tomålsskårer Marshall feirer med Marcus Olsson

Det kunne fort blitt et annerledes resultat, om Wigans Ivan Ramis hadde satt straffesparket han brant i første omgang. Nok en gang fikk altså Rovers straffe mot seg. Heldigvis ble straffesparket ikke vekslet inn i mål denne gangen.

Med lørdagens seier mot Wigan, er Blackburn fortsatt ubeseiret hjemme på Ewood Park denne sesongen. Nå ligger laget på sjuendeplass, rett bak kvalifiseringsplassene. Rovers holder også den gode hjemmestatistikken mot Wigan, der bortelaget ikke har vunnet mer en én gang på 11 forsøk.

Rovers-manager Gary Bowyer var naturlig nok svært fornøyd med tre poeng mot en direkte konkurrent om opprykksplass. Mest fornøyd var han med tomålsskårer Marshall.

-Jeg synes han var strålende i dag. Jeg mener at han teknisk sett holder Premier League-standard allerede. Det andre målet er strålende satt. Han er en dyktig avslutter. Han jobber hardt, og gjør store framskritt kamp for kamp. Jeg er glad på hans vegne, fortalte Rovers-manageren Sky Sports etter kampen.

Noe Bowyer derimot var mindre fornøyd med var at laget hans nok en gang fikk et straffespark imot seg. Han påsto etter kampen at Wigans McManaman gikk etter straffespark i duellen med Alex Baptiste i første omgang.

-
Vi gjorde en veldig god kamp i dag. De to laga står godt til hverandre, og bød opp til dans i dag. Samtidig er jeg skuffet over at vi fikk straffespark imot. Om man ser situasjonen igjen er det tydelig at han går for straffe.

-Jeg vil likevel rose laget for måten vi slo tilbake på. Det var selvfølgelig skuffende at de tok ledelsen, men gutta viser at det bor mye i laget, og det er et tegn på lagmoral at de klarte å snu kampen. De lærer for hver dag som går og blir bare bedre og bedre. Jeg tror alle kunne se det i dag
, avslutter Bowyer.

Wigan-manager Uwe Rösler var på sin side også oppgitt over en dommersituasjon, men i motsetning til Bowyer mente han at denne var skjebnesvanger. I forkant av målet til Rhodes gikk McManaman i bakken i en duell med en Blackburn-spiller, men i stedet for at Wigan fikk frispark, gikk avgjørelsen motsatt vei. Craig Conway slo frisparket inn til Rhodes, som headet Blackburn i ledelsen.

-Jeg synes vi fortjente bedre enn resultatet tilsier. Jeg er på ingen måte misfornøyd med innsatsen i dag, men er skuffet over at vi mistet kontrollen i deler av kampen, sa Rösler til
Sky Sports.

-For å oppsummere er jeg først og fremst misfornøyd med dommeravgjørelsen som ledet til deres andre skåring. Den snudde kampen i Blackburns favør. Selvfølgelig skulle vi forsvart oss bedre mot frisparket. For vi ga et av de beste laga i divisjonen en stor mulighet på dødball, og det har man ikke råd til.

-Blackburn hadde marginene på sin side. Se på det første og siste målet deres. Det er klasseavslutninger. Jeg tror ikke de får mange sånne skåringer i løpet av en sesong.

-Det andre målet deres er jeg derimot veldig misfornøyd med. Blackburn var helt sikkert misfornøyd med at vi fikk straffe, og både trenerbenken og publikum gjorde sitt for å påvirke dommerne. Jeg mener det var utslagsgivende for at de fikk frisparket i forkant av 2-1.

-Når dommeren ser tilbake på kampen, vil han helt sikkert angre på avgjørelsen. Den beslutninga avgjorde kampen
, avsluttet Rösler.

Etter seieren i lørdagens sekspoengskamp ligger Blackburn nå på sjuendeplass på tabellen. Motstander Wigan er nede på en 16.-plass.