Lowe m.fl forlater Blackburn

Publisert 5/18/2017 av Øystein Thorsen

Klubben informerer i dag om at et antall spillere slippes.

Det lå i korta at en rekke spillere kunne forlate Blackburn denne sommeren, da kontraktene deres er på vei til å løpe ut. Nå er det offisielt hvem som blir og hvem som forlater Ewood.
Jason Lowe - som har spilt 196 kamper siden 2011 - er det største navnet på lista.

Utover midtbanekrigeren har Adam Henley, Hope Apkan, Danny Guthrie, Wes Brown og Gordon Greer fått fritt leide til å forlate Blackburn, fram til kontraktene deres definitivt går ut 30. juni. 
Dermed sitter klubben igjen med 15 spillere med førstelagserfaring.

Blant mindre profilerte spillere som ikke får fornyet tillit finner vi Joshua Askew og Ramirez Howarth. Blant akademi-spillerne har Ben Ascroft, Alex Curran, Mason Fawns, Callum Hendry, Matthew Makinson, Tre Pemberton, Joel Steer og Ben Williams fått beskjed om at de ikke blir med til neste sesong. 
Connor Mahoney har derimot blitt tilbydd ny kontrakt, sammen med backen Lewis Travis.
Ytterligere unggutter man ønsker å ta med seg videre, og som har fått proffkontrakter presentert, er Charley Doyle, Joe Grayson, Tyler Magloire og Stefan Mols.

Tidligere i uken uttalte Mowbray seg om hvor viktig det er å beholde spillere som er under kontrakt. Om han i den uttalelsen også siktet til spillere med utgående kontrakt kom ikke klart frem. Hovedtreneren er heller ikke sitert i saken, så det er ukjent nøyaktig hvem som har bestemt dette. 
Nå er uansett avgjørelsen tatt - uavhengig av at Mowbray ennå ikke har snakket om neste sesong med Venky's

På Blackburns nettsted takkes samtlige spillere for innsatsen og jobben de har lagt ned. Til slutt ønsker klubben dem alt godt for fremtiden.