Hanley til Newcastle

Publisert 7/21/2016 av Øystein Thorsen

Overgangen er nå bekreftet.

Blackburn melder på sine nettsider at Grant Hanley går til Newcastle. Overgangssummen oppgis ikke offisielt, noe som er ganske vanlig, men man tror det handler om 5,5 millioner pund, samt diverse tillegg for eksempel ved opprykk.

Hanley har gått gradene i Blackburn og debuterte som 18-åring på sesongens siste dag i 2010. Dette var i samme periode som Phil Jones slo i gjennom for fullt, og forhåpningene var at Hanley skulle vise samme takter. Like fort gikk det dog ikke for skotten, men sakte men sikkert spilte han seg til fast plass på laget. 
Det resulterte i sammenlagt 200 kamper for Blackburn, og 8 mål.

I 2014 fikk Hanley kapteinsbindet, parallelt med at han etablerte seg på det skotske landslaget. Selv om den relativt unge spilleren alltid ga alt var han til tider offer for kritikk når laget ikke klarte å holde nullen. 
Men etter hvert som erfaringen ble større, ble også prestasjonene bedre og forrige sesong ble han utnevnt til årets spiller.

BRSCN ønsker Grant lykke til i Newcastle, selv om det er bittert å se en "homegrown" spiller, som har vært åtte år i klubben, gå til en ligarival. 
Nå blir det interessant å se hvordan Coyle håndterer den nye utfordringen dette representerer, i forhold til å få stablet en slagkraftig tropp på beina.