God opphenting ga ett poeng

Publisert 9/28/2014 av Øystein Thorsen

Igjen sviktet forsvarspillet, og Rudy fortsetter å score.

Det er godt vi har angripere som scorer jevnt og trutt, for trenden holder i seg med tanke på at det kreves mange mål for å få så mye som ett (1) poeng. I tillegg til toppscorer Rudys redusering kom en ny mann på scoringslista: Ryan Tunnicliffe.
Tør vi spå at en ny publikumsfavoritt er på vei?

Men det var altså gjestene som skulle ta grep om oppgjøret, gjennom å gjøre 1-0 etter at Blackburns forsvarlinje gikk i egen offsidefelle. I det 30. minuttet sto plutselig Matej Vydra flere meter onside, og til tross for at tre Rovere innhentet ham klarte han å beholde ballen som ble godt plassert til side for hjemmedebutant Steele.
11 minutter senere lurte Daniel Tozser et frispark forbi muren og det hele så svært stygt ut.

Det tok kun 23 sekunder etter hvilen før Blackburn kom tilbake. Markus Olsson slo en klinisk cross inn fra sin venstre side. Rudy - som var en konstant trussel kampen i gjennom - møtte ballen og i kamp med en Watford-forsvarer stanget han ballen utagbart i mål.
Rudy ble for øvrig kåret til banens beste spiller.

Trykket mot Watford fortsatte og et stort antall større og mindre sjanser ble produsert. Rhodes hadde til og med en ball i nettet, men ble avblåst da kamplederen mente at keeper Gomes hadde blitt dårlig behandlet.

Innbytter Tunnicliffe ble avgjørende.

Blackburn kjempet allikevel uavbrutt og fikk til slutt betalt. Tom Cairney forserte på høyresiden, kombinerte med Ben Marshall som vippet ballen presist inn i boksen hvor Ryan Tunnicliffe kom flyvende. Et følsomt hodestøt resulterte i 2-2.
Der sluttet det også, men det var ekstra nære når Cairney satte et frispark rett i vinkelen.

- Vi har snakket om viljen og lidenskapen til dette laget, hvordan de jobber for hverandre, så det var ikke overraskende at de kom tilbake, sier sjefen i følge Sky.
G-Bow la også til at det var to meget gode avsluttninger som førte til 0-2.
- Resultatet til pause var litt urettferdig, for vi spilte bra, forklarer Bowyer.
Derimot er det muligens litt urovekkende at kun 2 av 30 avsluttninger mot mål gikk inn.

Selv om Watford hjemme er en kamp som bør bety tre poeng er det gledelig å se at Bowyers påstand om lagmoralen ser ut til å holde vann. Det er demoraliserende å ligge under med to mål foran egne fans, men gutta nektet å akseptere tap og fortsatte å kjempe.
Denne gangen holdt det til 1 poeng. Mot Rotherham på tirsdag sikter vi inn oss på full pott!