God innsats forhindret tap

Publisert 12/4/2016 av Øystein Thorsen

- Tidligere i sesongen hadde vi tapt denne kampen.

Det var et optimistisk Blackburn som tok i mot Huddersfield lørdag ettermiddag. Vertene hadde to strake seiere og Huddersfields formkurve har dalt betraktelig de siste kampene.
Men det skulle ikke bli ytterligere en trepoenger for Coyles menn.

Alle som hadde håpet på en ny triumf kom rask ned på jorda da Huddersfield gikk rett i angrep og nesten scorte med det samme. Til tross for at vertene hadde fått en advarsel hjalp det ikke. Da fem minutter var spilt ble en corner kontant ekspedert bak Steele, og vi hadde 0-1.
Huddersfield så ingen grunn til å roe ned og fortsatte å bombardere Steele. Det kunne fort ha blitt både 2 og 3-0.

- Tidligere i sesongen hadde vi tapt denne kampen med, sa Coyle til Lancashire Telegraph etter kampen. Men vi har utviklet oss, la sjefen til.
Han kan ha rett i det, for til tross for at Huddersfield så fryktelig sterke ut og produserte et stort antall muligheter kom vi tilbake.
Da Sam Gallagher bli tatt innenfor sekstenmeteren kunne Graham utligne ledelsen med en sikkert straffe.

Utligningen kom etter at det var spilt 34 minutter, så det skulle med andre ord spilles mye ball før dommeren kunne blåse av. Og særlig gjestene fortsatte å spille ball og skape muligheter. Totalt kom Huddersfield til 29 avslutninger, hvor 8 av disse traff mål.

Innledningen av andre omgang var ikke ulik første, men Rovers klarte å holde unna, mye takket være Lenihan som - i sin 50. kamp for Blackburn - blokkerte store muligheter for både Kachunga og Wells.
Det jevnet seg derimot ut i kampens siste fjerdedel.
Kampen var på det tidspunktet åpen og med litt ekstra kløkt og killer-instinkt kunne Blackburn tatt seieren. Men det skulle altså slutte 1-1.

Killer-instinkt var også tema for Huddersfield-sjef Wagner. Han måtte svare på spørsmål om hvorfor det store antallet sjanser ikke ble omsatt i flere mål.
- Vi mangler ikke målscorere, sa Wagner til The Huddersfield Daily Examiner
- Samtidig må vi huske på at keeperen deres muligens spilte en av sine beste kamper.
​Coyle på sin side pekte ikke ut spesifikke spillere etter kampen. Han løftet isteden fram kollektivet og vinnerviljen de viser.
- Nå har vi 18 poeng på de 12 siste kampene. Over en hel sesong er det en prestasjon som gir playoff, så vi vet at vi blir bedre, og at vi er på vei til den delen av tabellen hvor vi ønsker å være, var Coyles avsluttende kommentar.

Dessverre er Blackburn fortsatt plassert rett over streken med 20 poeng. En seier hadde vært et sterkt signal å sende, men isteden må vi notere en relativt heldig uavgjort og konstatere at vi fortsatt kjemper for å beholde plassen i Championship.