Mitt første "møte" med Blackburn Rovers

Kenfred

Antall innlegg: 467

Mitt første "møte" med Blackburn Rovers

Opprettet 6/13/2014 4:27:34 PM Sist oppdatert 6/15/2014 11:45:16 PM
1
Under oppveksten var ikke interessen for fotball den største fra min side, men sakte men sikkert etter intens påvirkning fra min storebror, begynte interessen å komme. For alvor ble jeg bitt av basillen da jeg satt å så på da tidligere nevnte storebror og noen venner av han spilte fotball. Jeg fikk spørsmål om å bli med, og kunne ikke tro de snakket til meg som aldri hadde spilt fotball før. Jeg endte opp med å bli med å spille, og da en ball kom trillende mot meg slengte jeg frem en fot, da jeg hadde sett at det var det de andre også gjorde, og i det øyeblikket jeg så ballen gå i nettet, og følelsen av å score spredte seg gjennom kroppen min, var jeg solgt. Fotball var gøy!! "Hvilket lag heier du på?" fikk jeg spørsmål om. Men jeg visste jo ikke om andre lag enn Rosenborg, og svarte jo det. "Ja, men i England liksom. Det er jo der de spiller skikkelig fotball."  Jeg bare husker at jeg ristet på hodet og løftet skuldrene opp mot ørene, "Jeg vet ikke, sa jeg."

Jeg husker jeg spurte broren min da vi kom hjem. "Hvilke lag er det som spiller i England?", hvorpå han svarte, "Det er bare ett lag i England, som er verdt å følge med, og det er Manchester United. Alle bør heie på Manchester United," sa han, og viste meg tabellen over Premier League, og jeg så at det Manchester United på toppen, med Blackburn Rovers under. "Hva med de på andreplass da?" spurte jeg. "Nei, de er ikke noe gode, de liker vi ikke," svarte han. "Nei nei, tenkte jeg, da liker jeg sikkert Manchester United jeg også da," tenkte jeg for meg selv. "Det er kamp på TV'n nå sa storebror, da får du se hvorfor vi liker Manchester United,"sa storebror. Jeg husker ikke at jeg så kampen, men husker at United ikke vant. Et par dager senere var det Blackburn som skulle spille, men jeg tror ikke ble vist på tv. Jeg husker plingene fra tippekupongoppdateringene, og hvordan storebror jublet da Jan Åge Fjørtoft førte Swindon opp i 1-0. Jeg husker ikke resten av plingene, men husker at Blackburn vant kampen, og at jeg dro på smilebåndet.  Helgen etter var det klart for toppkamp i Premier League, Manchester United mot Blackburn Rovers. "I dag vinner vi, ikke sant tassen?" spurte storebror. "Aldri i livet, jeg håper Blackburn vinner. Jeg liker de bedre," husker jeg at jeg svarte.. Jeg husker at jeg ble møtt av latter.. "Det får være ditt valg, og ditt nederlag," svarte han meg. Kampen startet, og Alan Shearer scoret både en og to ganger, og Blackburn vant kampen 2-0.

Det var den 2.april 1994, og siden den gang har Blackburn alltid vært laget mitt, og selv om United og storebror trakk det lengste strået den gang, så var det meget godt å kunne trekke det selv året etter. Jeg husker at jeg ble kalt medgangssupporter av de misunnelige vennene mine som ikke hadde vunnet serien det året. Men det jeg husker best, var hvordan storebror kom og forsvarte meg, "Det står respekt av å velge et som ikke er blant de store, og jeg er stolt av lillebroren min."



Dette var min historie om hvordan jeg "møtte" Blackburn Rovers, og siden den gang har jeg aldri sett meg tilbake..

Du må være innlogget for å svare

svartbrent

Antall innlegg: 1043

Sv: Mitt første "møte" med Blackburn Rovers

Opprettet 6/14/2014 3:31:30 PM Sist oppdatert 6/15/2014 11:45:14 PM
1
Og en fin historie var det:-)

Sharing is caring!

R.T.I.D!

Du må være innlogget for å svare

MrDahl

Antall innlegg: 32

Sv: Mitt første "møte" med Blackburn Rovers

Opprettet 6/15/2014 11:50:24 PM Sist oppdatert 6/15/2014 11:50:24 PM
Veldig fin historie.

Jeg ble selv fan i sesongen etter at de vant Premier League. Av den enkle grunnen at Henning Berg var der.
Har holdt med Blackburn siden da, selv om min søster er Tottenhan-supporter og pappa er Liverpool. Heldigvis ingen Man U fans i familien. Husker ennå da vi sleit i bunnen av tabellen (husker ikke helt hvilken sesong, men var etter at Shearer var solgt og før år 2000) når vi skulle spille mot Liverpool og vant 3-0. Da var jeg stolt.

Du må være innlogget for å svare

cringeworthy

Antall innlegg: 196
Medlem  i supporterklubben

Sv: Mitt første "møte" med Blackburn Rovers

Opprettet 6/16/2014 1:02:48 PM Sist oppdatert 6/16/2014 1:02:48 PM
Byrja å interessere meg for engelsk fotball i sesongen 92/93. Som alle andre gutungar som sparka fotball måtte eg velje eit engelsk lag, og eg var vel ein unge som likte skilje meg ut. Eg ville i alle fall ikkje velje eit lag som andre gutar eg ikkje likte haldt med. Så Liverpool og United var uaktuelle. Eg fekk eit lass med Leeds-effektar av naboen, og hadde vel allereie fått Leeds-stempel sidan eg brukte Leeds-bagen på fotballtrening, men eg kjente ingen tilknytning til det laget. Eg trur eg fekk opp auga for Blackburn pga at eg tykte dei hadde dei finaste draktene. At dei gjorde det bra då, og at det etter kvart dukka opp nordmenn i klubben gjorde at valet falt på Blackburn Rovers.

Interessa mi har hatt ein dauperiode frå ca år 2000 til 2010. Har fått med meg resultata, men ikkje fulgt med utover det. Dette var truleg fordi eg slutta å spele fotball sjølv, og ikkje hadde høve til å sjå kampar etter at far min den gong kutta ut betalingskanalar. Ca i år 2010 byrja eg å sjå kamp etter arbeid med kollegaer, og då var eg bitt av fotballbasillen att. Som aldri før. I fjor vitja eg Ewood Park for fyrste gong for å sjå Blackburn - Burnley, og det blir neppe siste gong eg henger meg på BRSCN sine turar.

Du må være innlogget for å svare

mariusk

Antall innlegg: 35

Sv: Mitt første "møte" med Blackburn Rovers

Opprettet 7/17/2014 10:11:43 AM Sist oppdatert 7/17/2014 10:11:43 AM

Samme kamp som Kenfred nevner, var også "revelation" for min del.

Tippekamp, påskeaften 1994. Visste allerede da at jeg hatet United og at denne knøttlille klubben måtte slå de.
To mål fra Shearer og der var det gjort. Spilt på gode gamle Ewood, med bur bak målene osv.

Første kamp på Ewood var serieåpningen '96 mot Tottenham. 2-0 tap.
Nå har jeg gått regelmessig på Ewood og vært på bortekamper og har fremdeles ikke sett en seier siden Reading borte i 2006. Forhåpentligvis ordner det seg med billetter til Bloomfield Road i andre kampen og en "enkel" seier der.


Du må være innlogget for å svare

Skull

Antall innlegg: 848
Medlem 127 i supporterklubben

Sv: Mitt første "møte" med Blackburn Rovers

Opprettet 7/17/2014 6:04:58 PM Sist oppdatert 7/17/2014 6:04:58 PM
Hadde som liten pjokk et par fotballsko det sto blackburn på. Irriterer meg grønn over at jeg aldri har funnet ut hvilket merke eller hvordan jeg fikk de. Det skapte interesse for laget da jeg som åtteåring ,sammen med min far som er sportsidiot av dimensjoner, begynte å levere tippelapp. Mitt store idol gjennom tidene var utvilsomt Colin Hendry og jeg glemmer aldri da jeg som 14 åring fikk møte han foran en treningskamp mellom IFK og Rovers i jönkøping i Sverige i 1997. I dag har jeg 104 kamper. Hadde sesongkort 00/01 da vi rykket opp og var på alle hjemmekamper uten om fire den sesongen + burnthem og preston borte. Ble mye flying den sesongen da jeg både bodde og gikk på skole i Norge;) alt av konfirmasjons- og sparepenger gikk med den sesongen men angrer ikke et sekund på det. nå som jeg er blitt voksen og familiefar blir det 1-2 kamper i året og aller helst bortekamper nær London. Neste tur er borte mot wolves siste helgen i august. Noen flere?


Du må være innlogget for å svare

Kenfred

Antall innlegg: 467

Sv: Mitt første "møte" med Blackburn Rovers

Opprettet 7/24/2014 3:40:59 PM Sist oppdatert 7/24/2014 3:40:59 PM
Høydepunkter fra denne herlige aprildagen i 94
Du må være innlogget for å svare

Dickov

Antall innlegg: 1112

Sv: Mitt første "møte" med Blackburn Rovers

Opprettet 7/24/2014 7:40:48 PM Sist oppdatert 7/24/2014 7:40:48 PM
Ikke like lang fartstid her. Jeg falt for Mark Hughes som midtbaneanker da NRK viste tippekamper fra nivå to rundt tusenårsskiftet.

Du må være innlogget for å svare

Rey

Antall innlegg: 1

FA Cup 1990 1991 Blackburn Rovers Liverpool

Opprettet 8/1/2014 12:33:07 PM Sist oppdatert 8/1/2014 12:33:07 PM

Mitt første møte med Blackburn og kjærlighet ved første blikk var lørdag femte januar 1991. Tredje runde i FA Cupen mot Liverpool på Ewood Park. Jeg var dritt lei av at Liverpool vant så mye som de gjorde på den tiden og underdogen er alltid lett å heie på. Blackburn var så absolutt en underdog på den tiden. Dette var rett før Jack Walker tok kontroll over klubben, vi var i daværende andredivisjon og kjempet mot nedrykk

Husker ikke så veldig mye fra selve kampen annet enn at vi ledet 1-0 til langt ut i overtid og jeg var sikker på at Liverpool ikke skulle klare det. I kampens siste sekund slår Liverpool et innlegg som lander på foten til Mark Atkins og går i mål. Kjempeskuffet der og da for det var i hvert fall helt sikkert at vi ikke skulle klare å vinne omkampen på Anfield, noe vi heller ikke gjorde.

Men fra da av så har Blackburn vært klubben min.


Du må være innlogget for å svare

sigbjoo

Antall innlegg: 95

Opprettet 8/1/2014 7:50:54 PM Sist oppdatert 8/1/2014 7:50:54 PM
Mitt første var når de spilte tippekamp på nrk mot wimbledon.. husker ikke dato og årstall men var vel på midten av 90 tallet.. ble "forelska" i draktene:)
Du må være innlogget for å svare
1
ForumBlackburn RoversMitt første "møte" med Blackburn Rovers