Fortsatt med i opprykkskampen

Publisert 4/21/2014 av

Rovers feide Birmingham av banen

Etter 4-2 mot Birmingham på St. Andrew's ligger Blackburn nå bare to poeng bak sjetteplassen med to kamper igjen å spille. Det var en forrykende førsteomgang som sikret at Rovers fortsatt henger med når opprykkstoget er i ferd med å ta av fra perrongen.

Blackburn-målene kom etter hat-trick av Rudy Gestede og en sjelden skåring fra Todd Kane. Alle skåringene til Gestede var headinger, mens høyrebacken Kane skåret etter at ballen forandret retning via han.

I andre omgang reduserte Birmingham to ganger. Nikola Zigic og Demara Gray kom begge fra innbytterbenken og reduserte, men heldigvis ble det ikke en kollektiv kollaps fra Rovers-laget denne gang. Etter kampen skrøyt Rovers-manager Gary Bowyer av laginnsatsen.

-Jeg synes vi var fantastiske i første omgang. Vi var fulle av energi og den store spissen vår var virkelig i sitt ess. Samtidig mener jeg alle mann gjorde en topp jobb i dag, sa Bowyer til Radio Rovers etter kampen.

-Når det er sagt er jeg ekstremt skuffet over måten vi slapp inn de to målene i andre omgang. Det burde ikke være nødvendig å skåre fire for å vinne borte.

Som BRSCN meldte før kampen var Bowyer nødt til å gjøre endringer på laget på grunn av en rekke slitasjeskader etter det tøffe kampprogrammet i påskeuka. Tommy Spurr var ute med en strekk, mens Michael Keane, Tom Cairney, Lee Williamson og David Dunn alle strøyk på den generelle testen før kampen.

Selv om alle disse fem var ute, var manageren fornøyd med startelleveren.

-Vi fikk ikke offentliggjort laget før kort tid før kampen, fordi vi ville se an mulighetene til etter fitnesstesten, fortalte Bowyer.

-Det var dårlige nyheter vi fikk før kampen, men de som kom inn var fabelaktige. Todd Kane, Josh King og Markus Olsson gjorde alt det de skulle på en bra måte.

-Vi har alltid understreket hvor viktig det er med konkurranse i laget og det at man pusher hverandre. Det mener jeg vi så fruktene av i dag.

-De gutta som kom inn som innbyttere ga oss også noe ekstra. Jeg mener at både Liam Feeney, Luke Varney og Chris Taylor bidro med det de kunne.

-Vi er alle sammen om dette. Det er god stemning i laget og alle skal ha ros for at det gikk veien i dag.

Rudy Gestede noterte karrierens første hat-trick

Etter kampen ligger Blackburn fortsatt på 10. plass, men nå altså to poeng bak den siste play-off-plassen. Med to kamper igjen er det fortsatt seks lag som kjemper om den sjetteplassen.

Ipswich og Bournemouth delte poengene på Portman Road, også Brighton spilte uavgjort, mens Blackburn og Nottingham Forest vant sine kamper. Reading spiller i morgen mot Middlesbrough. Så dette blir spennende helt inn.