Første seieren!

Publisert 8/20/2017 av Øystein Thorsen

Endelig våknet gutta og leverte varene.

Å dra på besøk til Bradford var ikke en reise man så veldig fram til. Særlig på hjemmebane har laget stått fjellstøtt helt siden mars 2016. Man håpte naturligvis at Mowbray kunne komponere en oppsetning med kvaliteter til å ta et poeng, men med tanke på hvordan gutta har fremstått i innledningen av sesongen var det ikke mye som tydet på at det skulle bli noe å hente. 
Allikevel leverte Blackburn en solid 1-0-seier til ære for over 1900 tilreisende supportere.

- Jeg ba om 100% innsats, og gutta ga virkelig alt, sa Mowbray. Vi så dette allerede i det første minuttet av kampen da gjestene presset på og toppscorer Samuel sendte avgårde et skudd som ble blokkert. Evans var derimot på pletten, men hans halv-volley gikk utenfor.
Men med dette hadde gjestene presentert seg og lagt lista for kampen.

Som Lancashire Telegraph beskrev det hadde laget samhold og oppofring for hverandre fra begynnelse til slutt. Kanskje ikke den vakreste fotballen - særlig den første halvtimen var det hard stillingskrig - men når alt kommer omkring var det dette gutta måtte vise: at de ville mest. 
Laget vant andreballer, og hvis noen var slurvete eller uheldige var en lagkamerat på plass for å ordne opp.

Første omgang hadde få målsjanser, men allerede tidlig i andre omgang ble det uttelling. Bennett satte fart og spilte fram Conway som kunne slå inn fra venstre til Samuel som ekspederte ballen i nettmaskene, til det som skulle vise seg å bli en match-avgjørende scoring.

Målet ga Blackburn energi og de neste femten minuttene var det enveiskjøring. Gutta ville øke ledelsen, men til tross for at de var nære klarte de ikke å drepe kampen. I stedet viste Bradford de siste 20 minuttene - ved hjelp av et tremannsbytte - at de gjerne ville beholde sin imponerende hjemmestatistikk. Allikevel sto Mowbrays utvalgte i mot presset. 
Spenningen var stor da vertene ved to tilfeller krevde straffe, men kamplederen vinket spillet videre.

- Spillerne tok ut alt og viste virkelig supporterne at de vil vinne, sa Mowbray etter kampen.
Nå gjelder det at laget fortsetter i samme stil.

Ikke minst har de en formidabel oppgave onsdag når Burnley står på motsatt banehalvdel i ligacupen. Med tanke på at det er en viss forskjell mellom lagene, rent ligamessig, er nok forventningene til et resultat nedjusterte, men hvis Blackburn kan vise tilsvarende kjempervilje kan vi ikke be om mer.
Årets første seier i League One kom ikke et øyeblikk for tidlig, og forhåpentligvis er 1-0-seieren fagprøven som legges til grunn for å kunne sette i gang jakten på opprykk.