Før kampen Wolverhampton – Blackburn

Publisert 4/21/2017 av Øystein Thorsen

Her er Championship Norges vurdering av kampen mot Wolves.

For et en del år siden møttes Wolverhampton Wanderers og Blackburn Rovers på Molineux til en nervepirrende sesongfinale i Premier League. Den gangen endte alt med jubel og glede ettersom både ulvene og gjestene fra Lancashire unngikk nedrykk på sesongens siste dag.
Denne helgen er situasjonen ganske annerledes.

Wolverhampton Wanderers ligger nå på en 16. plass med 54 poeng, og nedrykk er ikke lenger mulig for ulvene. For gjestene er tabellsituasjonen fortsatt alvorlig. På mandag vant Wolves 1-0 borte mot Leeds United, og fikk dermed slått tilbake etter to strake tap.
Paul Lambert ledet Rovers i fjor vår, men får her muligheten til å være med på å sende Lancashire-klubben ned en divisjon.

Ulvene har 7-3-10 på eget gress denne sesongen, men tre av de fire siste på hjemmebane har endt med seier.

Wolves siste kamper:
Leeds – Wolves 0-1 (Dicko)
Wolves – Brighton 0-2
Bristol City – Wolves 3-1 (Bodvarsson)
Wolves – Forest 1-0 (Dicko)
Wolves – Cardiff 3-1 (Batth x2, Costa)

Blackburn Rovers maktet ikke å vinne hjemme mot bunnrival Bristol City forrige runde, og dermed ser det fortsatt mørkt ut for Tony Mowbray & Co i bunnen av tabellen. Rovers ble presset hardt av The Robins i starten av kampen, men kom mer til sin rett fremover på banen i andre omgang. Først utlignet Sam Gallagher med en fin heading, før han etterpå ble snytt for et soleklart straffespark.
Kampen endte 1-1, og det gjør at Rovers nå ligger på nedrykksplass med ett poeng opp til Nottingham Forest som ligger over streken.

Rovers har igjen Aston Villa og Brentford i de to siste kampene, og har derfor gleden av å bare møte lag som ikke har noe å spille for. På bortebane tok Rovers sin første seier siden november da de vant over Nottingham Forest på langfredag.
Skal de overleve i Championship er de nødt til å ta en ny borteseier før sesongslutt.

Blackburns siste kamper:
Blackburn – Bristol City 1-1 (Gallagher)
Forest – Blackburn 0-1 (Hoban)
Blackburn – Barnsley 0-2
Reading – Blackburn 3-1 (Bennett)
Brighton – Blackburn 1-0

Vurdering: Ulvene til Paul Lambert er trygge fra nedrykk, og det blir interessant å se hvordan de responderer på det. Her møter de et Blackburn Rovers-lag som er på desperat poengjakt. Jeg sliter med å finne en vinner her, og det gjør at jeg ender opp med uavgjort.

Tips: U (3.40 @ Nordicbet)

Kampstart er 16:00.

UP THE ROVERS!