Før kamp: Blackburn Rovers vs Nottingham Forest

Publisert 4/17/2015 av Erlend Pettersen

To lag som kjemper om 9. plass møtes på Ewood. Les deg opp med ChampionshipNorge.com.

Blackburn Rovers – Nottingham Forest
Kampstart: 
16.00
Skader og Suspensjoner: Rovers har åtte førstelagsspillere ute med skade, deriblant Joshua King, Rudy Gestede og Grant Hanley. Gjestene mangler Kelvin Wilson som er suspendert, i tillegg til de langtidsskadede spillerne som Chris Cohen, Andy Reid og Britt Assombalonga.

WWW.CHAMPIONSHIPNORGE.COM

Kampen om niendeplassen finner sted på Ewood Park på lørdag. Blackburn Rovers passerte Nottingham Forest på tabellen i midtuken og innehar nå niendeplass på tabellen. Det er det høyeste de kan havne denne sesongen, ettersom det skiller tolv poeng opp til neste lag på tabellen. Ned til Forest skiller det ett poeng, mens det bare er to poeng til Charlton Athletic på 12.plass. Rovers har bare to tap på ni siste kampene etter 2-2 kampen mot Birmingham City på tirsdag. Jordan Rhodes og Matt Kilgallon scoret målene i den kampen, og Rovers kunne fort ha tatt samtlige poeng på overtid. Den gode formen til Rovers er ganske imponerende med tanke på hvor mange skader de har hatt den siste tiden. I flere av kampene har Lancashire-klubben hatt et helt lag ute med skade. Hjemme på Ewood Park har Rovers 9-5-6 denne sesongen, men bare én av de fem siste hjemmekampene har gitt tre poeng.

Blackburns siste kamper:
Birmingham – Blackburn 2-2 (Rhodes, Kilgallon)
Reading – Blackburn 0-0
Blackburn – Liverpool 0-1
Leeds – Blackburn 0-3 (Spearing, Rhodes, Cairney)
Blackburn – Brighton 0-1

Torsdag kom bekreftelsen på at Dougie Freedman skal fortsette som Forest-sjef neste sesong også, etter at han skrev under på en ny kontrakt med klubben. Kanskje kan det gi Forest et lite løft foran de siste rundene, for det trenger de. På de fem siste kampene har de bare tatt ett fattig poeng, noe som er svært skuffende med tanke på de flotte prestasjonene Forest leverte like etter Freedman ble ansatt. Nå ligger Forest på en 10. plass med 58 poeng, og opp til lørdagens motstander skiller det ett poeng. På bortebane har de fire kamper på rad uten seier, og 6-8-7 totalt. Borte mot lag fra øvre halvdel av tabellen har de imponerende 4-3-2 denne sesongen. Det stor spørsmålet nå er om den vonde rekken snus når Forest besøker Ewood Park på lørdag.

Forest siste kamper:
Forest – Watford 1-3 (Gardner)
Forest – Huddersfield 0-1
Brentford – Forest 2-2 (Walker, Kane)
Forest – Wolves 1-2 (Blackstock)
Norwich – Forest 3-1 (Burke)

Vurdering: Åpen kamp mellom to lag uten noe å spille for. Form og hjemmefordel gjør at Rovers får tipset.

Tips: H

Skrevet av Eirik Aase, ChampionshipNorge.com