Før kamp: Blackburn Rovers v Birmingham

Publisert 1/20/2017 av Erlend Pettersen

Nå må praten erstattes med poeng når Birmingham gjester Ewood Park. Les her hva ChampionshipNorge skriver om kampen.

Blackburn Rovers – Birmingham City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Ben Marshall utelatt, Ward, Hoban, Henley og Evans skadet. Guthrie, Stokes og Conway usikker.

WWW.CHAMPIONSHIPNORGE.COM

2-3 tap har blitt den nye spesialiteten til Blackburn Rovers. For fjerde gang for sesongen opplevde Lancashire-klubben å tape 2-3 i en ligakamp da Ipswich Town ble for sterke på Portman Road forrige helg. Tidligere Rovers-spiller Tom Lawrence stod for to av Ipswichs scoringer, bare for å gjøre det ekstra surt for Rovers-fansen. Blackburn Rovers kom dermed raskt ned på jorden igjen etter to strake seire, der én av seirene kom i FA Cupen mot Queens Park Rangers. Owen Coyle & Co ligger fortsatt under streken med sine 24 poeng, og har nå ett poeng opp til trygg plass. Hjemme på Ewood Park har de 4-4-5, men bare én av de fire siste hjemmekampene har endt med seier.

Blackburns siste kamper:
Ipswich – Blackburn 3-2 (Graham, Akpan)
QPR – Blackburn 1-2 (Feeney, Selvmål)
Blackburn – Newcastle 1-0 (Mulgrew)
Huddersfield – Blackburn 1-1 (Graham)
Barnsley – Blackburn 2-0

Hva får man dersom man kaster bort en dyktig manager som har fått et lag til å overprestere ved hjelp av å utnytte spillernes spisskompetanser og styrker, og erstatter manageren med en fin type som forsøker å spille en annen type fotball som spillerne ikke behersker like bra? Jo, da får man dårlige resultater. Gianfranco Zola sliter fortsatt med å få til noe som Birmingham-sjef, og forrige helg ble det uavgjort 0-0 hjemme mot et fryktelig svakt Nottingham Forest-lag. Birmingham har nå 0-2-3 på sine fem kamper i ligaen under Zolas ledelse, og jeg tror resten av våren kan bli fryktelig tøff for blåtrøyene. I FA Cupen har de målt krefter med Newcastle United, men hovedprioriteten nå må være å snu den vonde trenden i ligaen. Birmingham innehar nå en 12. plass med 36 poeng, og på bortebane har de 3-5-4 denne sesongen, og bare én av de ni siste bortekampene har endt med seier.

Birminghams siste kamper:
Newcastle – Birmingham
Birmingham – Forest 0-0
Birmingham – Newcastle 1-1 (Jutkiewcz)
Birmingham – Brentford 1-3 (Jutkiewicz)
Barnsley – Birmingham 2-2 (Jutkiewicz, Maghoma)

Vurdering: To lag i svak form møtes på Ewood Park. Hjemmelaget imponerer meg på ingen måter for tiden, selv om de har skrapt med seg et par greie resultater. Gjestene har som forventet blitt svakere siden Gary Rowett ble sparket, og kan få det tungt fremover. Jeg ser på vertene som favoritter her, men ville styrt fint unna spill.

Tips: H (2.38 @ Nordicbet)

Skrevet av Eirik Aase.