Før kamp : Preston North End - Blackburn Rovers

Publisert 12/9/2016 av Erlend Karlsen

- Se hva Championship Norge skriver om oppgjøret.

Preston North End – Blackburn Rovers

Kampstart: 18.30
Skader og Suspensjoner: Jermaine Beckford og Eoin Doyle er suspendert hos vertene, mens Paul Gallagher er usikker. Gjestene mangler Adam Henley, Tommie Hoban og Elliott Ward med skader.

Den sykeste hendelsen i forrige serierunde var det Preston North End som vartet opp med. I deres kamp mot Sheffield Wednesday kokte det over for deres to spisser Eoin Doyle og Jermaine Beckford. De to Preston-spillerne røk i tottene på hverandre ute på banen, og endte begge opp med å bli utvist. Etter kampen ble de straffet av klubben, og endte opp med å måtte betale tilbake pengene for billettene til alle Preston North End-supportenre som hadde tatt turen til Hillsborough. Preston tapte til slutt kampen mot Sheffield Wednesday, og gikk dermed på sitt første tap siden 1-2 nederlaget mot Newcastle United for noen uker siden. The Lilywhites har vært er friskt lag denne høsten, og jeg har skrytt av de flere ganger grunnet deres solide defensive spill, men de siste kampene har jeg følt en aldri så liten nedadgående formkurve rent prestasjonsmessig. Preston ligger nå på en 14. plass med 25 poeng, mens de på hjemmebane har 4-2-4 denne sesongen.

Prestons siste kamper:
Sheff Wed – Preston 2-1 (Doyle)
Preston – Burton 1-1 (Robinson)
Preston – Wolves 0-0
Rotherham – Preston 1-3 (Hugill, Robinson, Vermijl)
Preston – Newcastle 1-2 (Beckford)

Etter to strake seire mot henholdsvis Brentford og Newcastle United, var det knyttet stor spenning til om Blackburn Rovers kunne slå til med en tredje strake seier da Huddersfield Town kom på besøk forrige helg. Det viste seg å ikke gå helt slik Owen Coyle & Co hadde håpet på, og til slutt var man nok noe heldig som satt igjen med ett poeng. Coyle mente etter kampen at poenget var mer enn fortjent, men ut fra spill og sjanser vil jeg påstå at Huddersfield nok burde ha tatt hjem seieren i det oppgjøret. Nå kan Rovers unngå tap for fjerde kamp på rad, men de vil nok få tøff kamp fra sin Lancashire-rival. Deepdale har flere ganger vært et sted hvor Rovers-fansen har opplevd store oppturer, og derfor er det nok mange Rovers-supportere som har troen på seier på lørdag. Foran helgens runde ligger Rovers på en 21. plass med 20 poeng, og har nå ett poeng ned til nedrykk. På bortebane har de 2-1-6 denne sesongen, hvor den ene seieren kom mot Newcastle United i forrige bortekamp.

Blackburns siste kamper:
Blackburn – Huddersfield 1-1 (Graham)
Newcastle – Blackburn 0-1 (Mulgrew)
Blackburn – Brentford 3-2 (Graham x2, Selvmål)
Aston Villa – Blackburn 2-1 (Gallagher)
Blackburn – Wolves 1-1 (Gallagher)

Vurdering: For et herlig Lancashire-derby dette blir. Flere viktige offensive brikker er usikre eller ute hos vertene, mens gjestene har vist seg fra en mye bedre side de siste rundene. Dette tror jeg kan vippe alle veier, og derfor ser jeg det som tryggest å sette et kryss i midten i det som nok blir et jevnt oppgjør.

Skrevet av Eirik Aase.