Endelig noe å juble for

Publisert 4/30/2016 av Erlend Pettersen

I ettermiddag fikk de i og rundt Blackburn Rovers noe å juble for etter å vunnet 1-0 borte mot Rotherham United.

Blackburn gikk inn til sesongens siste bortekamp med den beskjeden at manageren Paul Lambert trekker seg etter sesongen etter kun halvåret i sjefsstolen. Derimot så gikk Lambert med en offensiv tankegang der han kunngjorde at de to siste kampene skulle vinnes. Første forsøk endte med 1-0 seier på New York Stadium mot Rotherham i ettermiddag.

Neste lørdag venter Reading på hjemmebane før en lang sommer i uvisse venter.

Lambert endret fire spillere og gikk ut i en 3-5-2 formasjon og det skulle kun ta seks minutter før Duffy sendte bortelaget i ledelsen etter å ha stanget inn ledelsen etter hjørnespark nummer to. Dette var for øvig midtstopperens fjerde for sesongen.

Blackburn presset på for å doble ledelsen, men Gomez så kun at skuddet ble blokkert på Grimes sitt frispark. Hjemmelaget kom derimot nært med Mattock etter å presset bortelaget ned i egen boks.

Nå bølget kampen fram og tilbake. Steele i Rovers buret måtte ut i jobb for å redde et lamngskudd, mens Graham var bare en stor blokkering unna for å sende gjestene opp i 2-0.

Men rett før pause så skulle Rotherham og tidligere Rovers spiss Leon Best ha utlignet. Først så reddet Steele ett skudd fra 25 meter fra hjemmelagets Richardson, før han fikk senst inn ett innlegg som havnet til en umarkert Best. Utrolig nok så fikk ikke han ballen innenfor stengene og dermed måtte Neil Warnock sitt mannskap gå inn i garderoben med å ligge under 1-0.

Andre omgangen startet med at Lenihan sendte i vei ett skudd som Camp i United målet fikk reddet på andre forsøk. Hjemmelagets Ward sendte ett skudd motsatt vei som Steele i Rovers målet fikk hendene på.

Et mer kompakt Rovers mannskap i den andre omgangen skulle ha doblet ledelsen i det 57 minutt når Marshall sendte Gomez igjennom med en flott ball. Dessverre så klarte ikke Gomez å få ballen inn bak en Camp i United målet.

Steele med nok en god kamp.

Når man ikke scorer på sjansene så kan det fort straffe seg. Derbyshire sendte ballen i vei mot målet med hodet, men ballen fløy rett utenfor. Stor sjanse for hjemmelaget og tidligere Rovers spiller. Lee Frecklington kom også nært rett etterpå.

Hjemmelagets beste spiller ble kåret og det var Camp i mål. Han reddet først mesterlig på Bennett sitt skudd før han nok en gang ble avgjørende når Marshall nok en gang fant Gomez foran mål. Ballen hadde fart mot vinkelen, men Camp reddet mesterlig.

Hjemmelaget sendte mer folk i angrep på slutten uten å komme noe nærmere utligning.

Dermed så kunne Lambert og spillerne takke de 1225 Rovers-supportene for kampen. Bortefansen som hadde hengt opp Venkysout bannere i borteseksjonen svarte Lambert med å synge at han måtte bli. Lambert selv svarte med tommelen opp.

Siste seier var borte mot Brentford 19 mars også da med Duffy som matchvinner.