Cup-gull for U18

Publisert 3/13/2024 av Øystein Thorsen

Bolton fikk unngjelde i finalen.

Mens førstelaget sliter i Championship har ungdomslagene en god uke. Vi skrev i går om storseier for U21, og det fulgte U18 opp med en 3-0-seier i Lancashire FA Professional Youth Cup sin finale. Motstander var Bolton.

Blackburn tok føringen i finalen allerede fra start, og klubbens nettside skriver om en haug med cornere i innledningen av kampen.
I det 14. minuttet tok de også ledelsen.
Det var Igor Tyjon som satte i gang det hele da han spilte Lewis Bell fri på høyrekanten. På bakerste stolpe ventet Lorenze Mullarkey-Matthews, og via ham kunne Zack Stritch skli ballen i mål.

Nevnte Tyjon var nære etter halvspilt omgang da Rhys Doherty serverte, men headingen var ikke god nok så ballen måtte nøye seg med tverrliggeren. Mullarkey-Matthews ba om straffe da han ble felt i boksen etter en halvtimes tid, men dommer var ikke enig. Rett etter pause holdt samme unggutt på å assistere Bell, men keeper gjorde en sterk redning.

Etter timen spilt begynte Bolton å komme inn i oppgjøret, men deres første forsøk strøk rett utenfor Nick Michalskis bur. Kort etter traff de mål, men Michalski avverget.
Boltons forsøk på å delta i kampen ble slått ned, og i det 77. minuttet noterte Stritch sitt andre for dagen.

Rory Finneran er jo et navn som mange har merket seg etter debuten i FA-cupen i januar, og klubbens rapport beskriver ham som glimrende. Det var også unge Rory som sto for gjennombruddspasningen til innbytter Joe Boggan som fastsatte til 3-0 med sitt første touch på ballen.

Uten at vi skal uttale oss om kvaliteten til Boltons, eller andre Lancashire-klubbers akademi, kan vi allikevel notere en fin fjær i hatten for unggutta, ikke minst siden de også sendte ut Burnley av turneringen når semifinalen ble spilt i januar.
Dermed kan vi hevde at vi har Lancashires beste U18-lag!