Cheston ukjent med Coyle-ansettelsen

Publisert 8/19/2016 av Øystein Thorsen

Vår nye manager dukket opp som troll-i-eske.

BRFC Action Group er som mange kjenner til et supporter-initiativ som oppsto under den katastrofale 2011/12-sesongen. Det er en demokratisk forening, som kort fortalt i hovedsak jobber med å bevare Blackburn Rovers.
En av oppgavene de jobber med er å opprettholde en bærekraftig kommunikasjon med administrasjonen på Ewood, noe som innebærer faste møter.

I en pressemelding på BRFC Action Group sin nettside skriver de at de nylig har hatt et slikt møte med fungerende Adm.dir Mike Cheston. Cheston redegjorde da for prosessen med å finne Lamberts arvtager. Det foregikk gjennom at Cheston selv, Alan Irvine og Rob Kelly satte opp en shortlist og gjennomførte intevju.
Det interessante her er at Coyle ikke var på deres shortlist.

Intervjurunden ble avsluttet, og en presentasjon av anbefalte kandidater ble sendt til Venkys. Etter dette tok Cheston en kort ferie. Da han kom tilbake forventet han at deres førstevalg skulle bli ansatt, men i stedet fikk han beskjed om at Venkys hadde gitt Coyle jobben.
I møtet med BRFC Action Group kunne ikke Cheston forklare hvordan Coyle hadde kommet inn i bildet, eller hvem som hadde tatt avgjørelsen om å ansette ham.

Dette føyer seg inn i rekken av hendelser de siste årene hvor direktørene på Ewood har blitt fullstendig overkjørt. Som de lekkede dokumentene tidligere har vist var det først Jerome Anderson som lurte i kulissene, men etter at han forsvant har flere og flere avgjørelser vært nødt til å gå veien via Pune. Til tross for at Venkys ble lurt opp i stry av en uredelig "rådgiver", har de altså ikke lært av sine feil og fortsetter å ignorere sine ansatte som har langt bedre forutsetninger til å ta fotballmessig fornuftige avgjørelser.
Om det nå er en ny - ukjent - rådgiver på plass er selvsagt umulig å vite. Men de som faktisk jobber på Ewood ble det i hvert fall ikke tatt hensyn til.

I pressemeldingen minner man også om andre deler som styres via India. Gandhi Babu er en India-basert direktør som jobber med finanser mellom Blackburn og India. Som kjent har klubben mer enn 100 millioner pund i gjeld, en sum som ikke ser ut til å minske, til tross for at det har blitt solgt spillere de siste 16 månedene til en verdi av cirka 30 millioner pund.

Action-gruppa skaper stadig nye kontakter og støttespillere. Seneste ut var parlamentsmedlem Kate Hollern som lovte å legge press på Ewood.
Under uken ble det også satt i gang en underskriftskampanje for å få FA til å starte en granskning av forholdene i og omkring Blackburn og Venkys.
Nærmere 60 BRSCN-lesere - i hvert fall som vi kjenner til - har skrevet under, noe som er meget gledelig.

Det store spørsmålet, og kanskje det tykkeste halmstrået, er om FA har mot, interesse eller mulighet til å begynne en prosess for å få #venkysout.