Brown har sonet ferdig

Publisert 2/11/2016 av Øystein Thorsen

Targetmannen er tilgjengelig mot Hull.

Diverse spisser har fått mye omtale og fokus den siste tiden. I løpet av de siste ukene av januar ble Jackson, Graham og Watt hentet inn, og i de siste timene av overgangsvinduet ble Rhodes solgt. Grahams inntreden førte relativt store forventninger med seg, Watt skapte begeistring gjennom sitt gode bidrag i 3-1-seieren over Oxford og Jackson har vist lovende takter blant annet gjennom at han har skaffet oss to straffer.
I alt dette har man nesten glemt at Chris Brown fortsatt er i klubben. 

Brown har til viss del blitt offer for hån siden han nærmer seg tretti kamper uten å ha scort for klubben. Ettersom vi ved årsskiftet var skadeutsatte på spissplass fikk han flere muligheter fra start, og når lille Newport sto på motsatt banehalvdel var alt lagt til rette for at målkontoen skulle åpnes. Muligens ville han litt for mye, for da Newport tok avspark etter Marshalls 1-0-scoring var Brown i fyr og flamme, noe som resulterte i høye knotter og tidlig dusj.
Dermed har han vært utilgjengelig i tre kamper.

- Troppen er stort sett den samme som forrige helg, men Browny er naturligvis tilbake, sier Lambert til Lancashire Telegraph. Sjefen legger dog til at Watt, Graham og Jackson har vist gode takter, i tillegg til at Gomez har kommet på lån, så kampen om en plass er vanskelig.

En som kan se ut til å være mere trygg på en plass blant de 11 er Darragh Lenihan. 21-åringen har fått mye tillit av Lambert og mot Boro gjorde han sin beste kamp så langt. 
Innsatsen ble toppet med en assist til Gomez.
- Å spille mot de to beste lagene i ligaen i løpet av en ukes tid er krevende, sier Lenihan til lokalavisa, men vi er oppmuntret etter kampen mot Middlesbrough og har god selvtillit, så et godt resultat er mulig.
Lenihan legger til at han trives godt på høyre side i diamantformasjonen som Lambert stilte med mot Boro. 

- Jeg er vant til å spille i den posisjonen hjemmefra og scorte en del mål derfra, avslører iren. Lenihan kunne også fortelle at de har terpet mye på den formelen i løpet av den siste tiden. 
Konsekvensen av det nye systemet ble at Conway og Bennett ble forvist til benken.
Conway er blant spillerne som har flest kamper de siste sesongene, mens Bennett er relativt ny. Man kan dermed stille spørsmålet om dette betyr at Bennett er et overflødig tilskudd, og om trofaste Conway må belage seg på benken framover?

Uansett hvem som får starte er det - som tidligere nevnt - slik at Lambert ikke har klart å trylle fram en seier i serien siden 11. desember. I skrivende stund har det med andre ord gått nøyaktig to måneder. 
Vi kan ikke gjøre annet enn å krysse fingrene for at rekken uten seiere brytes på lørdag.