Blir det mål mot Bolton?

Publisert 8/26/2015 av Øystein Thorsen

Rhodes er høyst usikker og Lennon framsnakker forsvaret sitt.

Som de fleste har fått med seg er det bunnoppgjør som gjelder når Blackburn og Bolton innleder helgen med TV-sendt kamp på fredag.
Som om det ikke var nok prestisje i dette oppgjøret allerede.

Det som det er kanskje mest fokus på i oppløpet til kampen er scoringer. Før Boltons kamp mot Boro sist helg hadde de ikke funnet nettmaskene på cirka ti timer med fotball. Blackburn på sin side har ikke klart å omsette sine muligheter så langt i sesongen, og særlig etter Brighton-kampen har sjansesløsing vært et gjennomgangstema.
Og nå sier Bolton-sjef Neil Lennon at han forventer tett forsvar på Ewood.

- Vi skal ikke bli slurvete, men det er all grunn til å se lyst på fremtiden, for forsvaret har vært svært godt, sier Lennon til The Bolton News.
Ligger det an til en 0-0-kamp?
Den som liker historikk kan si nei, for de siste ti årene har det nesten alltid blitt en avgjørelse i disse kampene. Og det er det som gjør dette oppgjøret ekstra spennende akkurat nå.
Det laget som eventuelt taper må finne seg i å være på nedrykksplass til midten av september. 


Får vi se Fode Koita åpne målkontoen mot Bolton?

Om Jordan Rhodes rekker å bli klar er tvilsomt. Per i dag har han ennå ikke trent sammen med de andre, siden han ble ankelskadet mot gamleklubben Huddersfield. Blir han klar har vi i teorien en alvorlig trussel på banen, men om Rhodes er hundre prosent skjerpet er vanskelig å si etter fraværet.
Men kanskje en unggutt med selvtillit kan presentere seg skikkelig for hjemmepublikummet?

Lancashire Telegraph har nemlig snakket med Tom Lawrence, og den innleide angriperen er ambisiøs. Lokalavisa skriver at han viste glimt av kvalitet mot Brighton, men selv sier Tom at det er mere i vente.
- Jeg kunne ha gjort mer mot Brighton, men samtidig er jeg fornøyd med å ha fått spilletid.
21-åringen hadde jo bare vært 24 timer i klubben da han debuterte.
- Jeg blir skarpere jo flere kamper jeg får, og da håper jeg å enten assistere eller score selv, sier Tom. 

Etter det forsmedelige tapet forrige helg begynte det å svirre rykter rundt Bowyer. Aldri har han gått lenger uten en seier, og hvis den serien skulle fortsette gjenstår det å se om ryktene blir sanne. Til tross for at Bowyer bør berømmes for å ha stabilisert klubben kan man ikke se helt bort i fra at resultatene har vekslet under hans tid i klubben. Særlig ser det ut som at forsvarsspillet er den tyngende delen for G-Bow. 
Blackburn er langt i fra en selvskreven nedrykkskandidat, men taper vi på fredag kommer vi til å ligge et godt stykke fra der vi ønsker å være.