Bittert tap på tampen

Publisert 8/28/2016 av

Tom Cairney senket Rovers fire minutter på overtid.

Da alle på Ewood Park trodde at Blackburn og Fulham skulle ende målløst, dukket den gamle Rovers-helten Cairney opp. I stedet for at hjemmelaget fikk sitt andre poeng denne Championship-sesongen, endte det med det fjerde ligatapet på fem kamper. Status er ett poeng, sisteplass på tabellen og Rovers er det eneste laget uten seier i ligaen.

I følge Sky Sports var det på sin side hjemmelaget Blackburn som var best, og også flere brukere på Twitter skreiv at Rovers imponerte. I førsteomgang hadde også Danny Graham en kjempemulighet til å gi laget ledelsen, men Fulham-keeper David Button vartet opp med en kjemperedning.

Det var to forsvarsspillere som fikk debutere for Rovers denne lørdagen. Etter salget av Shane Duffy fikk Derrick Williams og Tommie Hoban tillit fra start. Duoen må ha gjort en god jobb, for det var ikke stort Fulham hadde å komme med, skal vi tro kamprapportene. Riktignok hadde nevnte Cairney en mulighet etter en times tid, men Jason Steele reddet headingen.

For Rovers hadde spissen Graham et par gode muligheter, men han fikk ikke ballen bak Button.

Da alt så ut til å gå mot poengdeling la dommeren til hele seks minutter. Fire minutter på overtid fant Ryan Sessegnon Tom Cairney inne i sekstenmeteren til Rovers. Gordon Greer klarte ikke å hindre den gamle Blackburn-helten å hamre ballen i mål bak Jason Steele. Dermed ble de tre poengene med til London, og mens Cairneys Fulham flyr høyt og innehar andreplassen på tabellen, ligger Rovers foreløpig rimelig aleine på bunnen av Championship-tabellen.

Owen Coyle var bitter over at poenget røyk på tampen. Han sa rett ut at det føltes brutalt å tape på overtid.

-Jeg synes denne prestasjonen er det beste vi har gjort denne sesongen, sa Coyle til Radio Rovers etter kampen.

-Vi møtte et ubeseiret lag som var proppfulle av selvtillit. Men vi gjennomførte planen som avtalt, jobbet steinhardt og var også farlig frampå ved et par anledninger.

-Egentlig hadde vi ganske god kontroll. Jason Steele reddet en stor sjanse i første omgang, ellers sto vi godt imot.

-Derfor føles det grusomt at det ryker på overtid. Jeg har sagt til gutta at om de fortsetter slik som dette, vil det løsne etter hvert. Lykken kommer til å snu.

-De to nye spillerne, Hoban og Williams, gjorde en god kamp. De har bare vært med på en time av treninga på fredag, men jeg synes de presterte fra første minutt.

-Jeg vil også takke fansen som sto bak oss og ga alt i dag. Det er fryktelig at vi ikke får noe ut av denne kampen både for fansen og for spillerne. Jeg synes virkelig synd på dem i dag.

Den nyinnlånte nordmannen Martin Samuelsen var ubenyttet reserve for Blackburn. Samuelsen er med i den norske landslagstroppen som møter Hviterussland til treningskamp og Tyskland i VM-kvalifisering neste uke.

For Blackburn kommer landslagspausen godt, for det er vel vanskelig å gjøre det sørlig mye dårligere enn det lager har gjort det i sesonginnledninga. Forhåpentligvis kan laget revansjere seg når Queens Park Rangers står for tur etter landslagspausen.