Alan Myers på "gardening leave"

Publisert 4/27/2016 av Øystein Thorsen

Med andre ord, direktøren er bedt om å holde seg hjemme.

Som den oppegående Blackburn-supporter har notert avgikk Derek Shaw som administrerende direktør i februar, og Commercial and Communications director Alan Myers tok da på seg noen av Shaw sine arbeidsoppgaver.
Shaw gikk på dagen, med den offisielle forklaringen at "han hadde så mange andre ting å gjøre". På Blackburns nettside ble han takket for innsatsen med 3-4 rader nøktern tekst.  
I forrige måned ga Myers beskjed om at også han hadde gjort sitt på Ewood, men han skulle fullføre oppsigelsestiden.

Myers har seks måneders oppsigelsestid og har utført jobben sin som vanlig, men nå blir det altså endring på dette da han har fått "gardening leave". 
Det innebærer at han fortsatt får lønn, men han har blitt bedt om å ikke komme på jobb - fram til oppsigelsen er et faktum i september.

Lokalavisa minner om Myers uttalelser i forbindelse med at han annonserte avgangen:
- Jeg har tatt avgjørelsen på bakgrunn av hva jeg har opplevd her, ikke utifra hva som eventuell kommer til å skje framover.
Myers la til at han har meninger om hva som bør gjøres i klubben, men at det ikke er han som bestemmer dette
Hva Myers legger i "hva jeg har opplevd her" kan man bare spekulere i, men tydeligvis var ikke opplevelsene noe å bygge videre på. At ikke en ny adm. dir. ble ansatt kan være en grunn.
- En fotballklubb behøver sterkt lederskap, som har autoriteten til å ta avgjørelser raskt og nøyaktig, sa Myers etter å ha annonsert at han slutter. 
Uttalelsen kan lett tolkes som at han - og/eller andre direktører - ikke har blitt gitt den typen av autoritet og mulighet til å drive fotballklubb.

Dermed har Blackburn nå kun Finance Director Mike Cheston til å holde i tømmene. Cheston er også det eneste styremedlemmet som har sete på Ewood. 
Hva Lancashire Telegraph forstår har Cheston nå det fulle ansvaret for klubbens alle operasjonelle aspekter. 

I det siste har Lambert igjen og igjen etterlyst aktivitet fra Venkys side, uten respons fra Pune.
Bortsett fra nå da.
Men på hvilken måte det hjelper klubben at administrasjonsledelsen har blitt redusert til størrelsen av ei pølsebu er vanskelig å forstå.
For øyeblikket gjør ikke Venkys noe som helst som gir inntrykk av at klubben går framover. Snarere tvert om. Og det er meget bekymringsfullt.