-Store tap for Blackburn Rovers

Publisert 12/20/2014 av Erlend Pettersen

Klubben la fram tallene for sesongen 2013/2014.

I dag kom regnskapstallene for sesongen 2013/14 og de er virkelig stygge. Blackburn Rovers tapte hele £42.1m forrige sesong noe som indikerer hvorfor klubben har fått kjøpe-nekt resten av denne sesongen av Football League.

Ingen trenger å være rakett- forskere for å skjønne at en retur til Premier League er særdeles viktig for klubben. For hver sesong klubben uteblir fra det gode selskap vil klubben blø mer og mer penger, og tilslutt vil det bli nesten umulig å få til et lag sportslig som kan spille seg opp til Premier League. Neste sesong er klubbens siste sesong med fallskjermpenger fra Premier League. Skarve £4m er ventet inn på kontoen om klubben forblir i Championship kontra 1.2 milliarder som et opprykk vil generere.

Skal vi ikke klare å få skikk på pengeproblemene kan det fort bli nedrykk til lavere divisjoner. Nå er klubben helt avhengig at eierne Venkys spytter inn penger. Selv om man ikke liker det er det livsnerven for klubben. Uten de er klubben konkurs.

Gjelden til klubben er nå kommet opp i £79.8m. I fjor datt lønnsutbetalingen til £34.5m fra £36.6 sesongen før.  I prosent har klubben utgifter på lønn på 113,5% kontra inntektene. Sesongen før var det hele 136,1% som gikk til lønn.

Dyre spillere som har høy lønn er Paul Robionson som har kontrakt ut sesongen. Klubben betaler han nå ca £30.000 pund i uken noe som Leon Best også har. Problemet her er at Best fortsatt har 2.5 år igjen av kontrakten på Ewood Park. Best er utlånt til Derby, men det er forventet at han blir sendt tilbake nå i januar. Blackburn betaler det meste av lønnen til spissen.

Den utskjelte Bradley Orr er nå tilbake på Ewood Park etter et utlån til Toronto. Også her har klubben betalt det meste av lønnen som er alt for høy for Championship. Orr har fortsatt 1,5 år igjen av kontrakten. Orr kan ikke spille for klubben før til neste år. Om det vil bli spilletid er særdeles usikkert.


Orr er mest kjent fra sosiale medier enn å spille ball noe denne tweeten indikerte sesongen vi rykket ned. Når Orr er stor på twitter, kan Best skryte på seg å være en mester på instagram.

Det kan godt si at det er mørke skyer over Blackburn Rovers. Men vi kan håpe at vi får se lyset i mai når klubben er igjen en Premier League klubb.